“Non je ne regrette rien “

Harrie Schröder 29 feb 2016

Gedichten en gedachtegangen schreef ik aan mezelf op stille momenten.

Ik las dat 40% van de paartjes die nu gaan trouwen na verloop van tijd gaan scheiden. Gelukkig is het voor mij al weer vele jaren geleden. Het is een nare periode voor wat ooit een gezinnetje was.

Het kwam bij mij weer even naar boven toen ik naar de Duitse zender WDR keek. De Hitparade muziek uit de jaren 70 deed me terug denken aan mijn tienerjaren , de wereld was nog heel en ongecompliceerd.
Julio Iglesias met “un canto a Galicia” deed me herinneren aan een kaartje leggen in onze stamkroeg en daarna naar de discotheek. Ik voelde de verloren vriendschappen even weer want ieder van ons ging zijn eigen weg na verloop van tijd men trouwden en kregen een gezinnetje.
Soms kwam je hen weer tegen we hadden veel te vertellen ,maar we zeiden niets , we kwamen dan niet verder dan “hoe gaat het” en “ik moet nu gaan”.

Tijden veranderen en dat is goed , stilstaan en even trappelen op dezelfde plaats en dan weer verder gaan daar is niks mis mee.

Zo ook bij de France Edith Piaf met haar wereld beroemde chanson “non je ne regrette rien “. Een prachtig lied wat precies vertolkt als alle leed geleden is en men door moet gaan .
Het lied deed me denken dat ik soms een gedachtegang of een gedichtje opschreef en die enkele dagen bewaarde en vervolgens verscheurde omdat ik dan even had stilgestaan en weer verder moest gaan.
Gelukkig heb ik er enkele van bewaard zoals de volgende twee.

Handlezen
De groeven in mijn handen zijn niet te lezen
Te veel punten, komma`s en vraagtekens
Ze lijken niet meer op de handen die ik ken
De punten en komma`s herken ik wel
Allen de vraagtekens blijven

Kleine meid

Hoi Pap!
Ik belde zomaar even
Hoe gaat het?

C`est mon petit fie

Als je niemand meer iets verschuldigd bent en er nog iemand van je houd schrijf je soms een gedachtegang aan jezelf.