Droomwolkje

IreneBlaauw 29 feb 2016

Ik ben een echte dromenjager. Ik heb ze in alle soorten en maten. Dromen, ik kan ze beschrijven in duizenden geuren en kleuren. Ondertussen zit ik op mijn roze droomwolkje en verdrink ik in al mijn dromen. Of ze ooit gaan komen, ik weet het niet. Ik laat ze vaak genoeg dwarsbomen.

Misschien ben ik wel te oud voor sprookjes, moet ik vliegen vanaf mijn droomwolkje, terug naar de realiteit. Maar wat heeft die realiteit meer te bieden, dan mijn wonderlijke dromen? En ben dan echt zo kinderachtig, als ik weet wat ik wil? Stiekem droom ik er ook van, dat ik me hierover niet meer zo druk hoef te maken. Want dat doe ik stiekem wel. Ik wil het graag voor iedereen goed doen, doen wat de maatschappij van me vraagt.

Dromen, ze gaan en komen, ik word overspoeld door dromen. Misschien moet ik mijn eigen verhaal maar gaan schrijven. In plaats van maar met mijn kont te blijven zitten op mijn droomwolkje. Misschien word ik wel super lui van dromen. Of toch niet?

Hoe zou het zijn als ik echt mijn dromen kan najagen als een echte gespecialiseerde dromenjager. Bovenaan mijn cv zou ik zetten: dromenjager gespecialiseerd in het fabriceren en uitvoeren van dromen. Bij woonplaats zou dan dromenland staan.

Als ik af en toe van mijn droomwolkje af vlieg om mijn dromen toe te voegen aan de realiteit. Hoe zou het zijn als ik mijn dromen zou kunnen integreren in onze maatschappij? Het zou toch wel prachtig zijn? Ik zou dan durven dromen, ik zou geloven in sprookjes. Ik zou me nooit meer schamen voor mijn dromen, ik zou zelfs kunnen schrijven over mijn dromen. Ik zou nog gelukkiger zijn dan ik al ben. Af en toe zou ik even terugvliegen naar mijn droomwolkje, om even tot rust te komen en meer dromen te fabriceren. Zeg nu eerlijk, het zou geweldig zijn!

Helaas verdrink ik nog dagelijks in al mijn dromen. Het is spijtig maar waar. Ik vlieg weinig weg van mijn droomwolkje, om van mijn dromen realiteit te kunnen maken. Al weet ik hoe prachtig het zou kunnen zijn. Voorlopig voel ik me te oud voor sprookjes en laat ik al mijn wonderlijke dromen dwarsbomen. Nee, ik weet het even niet meer En ik hoop stiekem dat meer mensen dit verkennen. Heb jij ook zo’n dagdroom?