Zij zijn niet de enige

Karinhouweling 2 nov 2015

Niet ons land maar onze planeet.. Tja.. Een veel geschreven en geziene tekst op Facebook.. Met Duizenden likes.. Maar als dat zo is, waarom wordt hier dan zo’n onderscheid in gemaakt? Duizenden vluchtelingen worden opvangen in kampen, met allerlei voorzieningen; medische zorg, uiteindelijk een huis, omdat zij daar recht op hebben. Niet de miljoenen mensen in andere landen/continenten die sterven aan een gebrek aan schoon drinkwater.. Dit is anders dan oorlog, ja, absoluut! Maar dat is net zo goed een dreigende onhoudbare situatie en een onveilige omgeving. Dood gaan van de honger. Honderden kindjes die dagelijks sterven omdat er simpelweg geen medische zorg is, vanwege de slechte leefomstandigheden. Waar blijft de opvang voor deze mensen. Kindsoldaten, kinderen in de prostitutie, kinderarbeid…

Er zijn talloze gruwelijke mens en kind onterende plekken te bedenken, op “onze” planeet!
700 dode bootvluchtelingen in totaal, verschrikkelijk! Maar dagelijks overlijden er alleen al, ook op onze ” planeet” 1400 kinderen, door gebrek aan schoon drinkwater. Waarom voor de één hulp, en de ander niet? Wat maakt de ene situatie erger dan de ander? Waar trekken wij de grens? Er wordt
keihard geroepen waar deze vluchtelingen/mensen recht op zouden moeten hebben, een veilig thuis, een goed leven. True, maar heeft dit recht niet iedereen? Hoe leggen wij dit uit naar alle andere miljoenen hulpbehoevende mensen “op onze planeet”?

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Zij zijn niet de enige
Sluiten