Verjaardag..

BellaThe1 2 nov 2015

Verjaardag…

Klinkt als: “je bent aan het verjaren kind” :-\ Alsof je een overeenkomst hebt met GOD, waarin je aan bepaalde voorwaarden moet voldoen. Voorwaarden om überhaupt op deze wonderbaarlijke wereld te kunnen leven.

>> De voorwaarde om goed voor je lichaam te zorgen door gezond te eten, maar als je het nieuws moet geloven is bijna alles tegenwoordig kankerverwekkend. Plus biologisch eten is bijna niet te betalen, obviously. Dieven en moor… laat me dat maar niet hardop zeggen.

>> De voorwaarde om zo goed en eerlijk mogelijk te leven, enkel de staat mag van je stelen. Dit snappen jullie burgers wel, toch?

>> De voorwaarde om lief te hebben, je vrienden, familie en anderen, maar.. hoe kan je liefhebben als je eigen naasten er liever voor kiezen om een fake gezicht op te zetten en je in je rug te steken zodra je niet oplet?

20+,.. wat een mooie tijd. Heb veel geleerd in m’n 20er jaren, van autorijden tot zuipen, god wat heb ik veel gezopen in 10 jaar! Ik heb geleerd dat je echte vrienden zeker moet koesteren, maar je vijanden nog veel meer. Samen met alle mislukte relaties, vormen ze de kern van je kennis.

Twintigers van tegenwoordig die denken dat ze al veel hebben meegemaakt, think again. Er staat je nog zoveel meer te wachten. Van leuke dingen tot minder leuke dingen, bijvoorbeeld: * de wereld die nu veel toegankelijker is dan toen je jonger was en beperkt leefde * rekeningen die niet meer zichzelf betalen en vanuit alle hoeken komen * nieuwe mensen waarmee je niet alleen liefde maar ook leed gaat delen * je zal er achter komen dat liefde niet voor altijd is en dat mensen veranderen. Vooral wanneer geld een rol begint te spelen, want geld veranderd mensen in Dagobert Ducks.

Bijna gearriveerd in mijn 33ste levensjaar, vraag ik me af waarom ik zo een hekel had aan m’n verjaardagen?
Is het omdat de jongens van begin 20 er tegenwoordig zo goed uitzien? Jesus, i swear! Het lijkt alsof deze jongens gefabriceerd zijn. Bijna perfect, almost. Als er nog een portie hersens bij waren gekomen, was het “compleet compleet”.
Of is het omdat ik het idee had, dat ik met elke verjaardag dichter bij het einde van mijn “overeenkomst” kom? Wetende dat ik nog zo veel meer wil zien en meemaken.

Die overeenkomst, weet je wel met God, waar je onbewust bij je geboorte een handtekening onder hebt gezet, zonder de kleine letters te begrijpen.

Weet jij wat het is?

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Verjaardag..
Sluiten