Verwarde personen of een verward Systeem

erik46 2 nov 2015

Steeds meer mensen met een ernstige psychiatrische aandoening (EPA) wonen zelfstandig. Opnames zijn van zo kort mogelijke duur en het liefste nemen we niemand op want dat kost weer weet ik hoeveel en binnen de GGz moet bezuinigd worden. Vanaf Rutte I word er bezuinigd op de GGz en dan praten we echt over honderden miljoenen te gelijk.
Ieder normaal denkt mens kan zich voorstellen dat dat nooit goed blijft gaan en dat is wat er nu ook gebeurt.
Mensen met EPA krijgen nu niet de behandeling die ze nodig hebben , kunnen niet meer worden opgenomen in veilige omgeving. Ze krijgen wat ondersteuning in hun thuissituatie, maar ook op die ondersteuning word bezuinigd, dus begeleiders hebben niet meer genoeg tijd voor de patiënt, daarnaast stoppen heel veel goede mensen juist omdat het te veel word voor het personeel, mensen worden overbelast en de werkdruk is super groot.

Afgelopen weken zijn verschillende verwarde mensen in het nieuws geweest omdat ze zware misdaden hadden gepleegd. Ja, die mensen zijn daar natuurlijk verantwoordelijk voor en het is verschrikkelijk wat ze hebben gedaan maar in hoeverre is ons kabinet en in bijzonder onze Minister van Zorg , Mevr. Schippers hier aansprakelijk voor? Onze Minister vindt het belangrijker dat zorgverzekeringsmaatschappijen heel veel geld verdienen en miljarden op de plakken hebben liggen. Ze heeft zoveel wegbezuinigd bij de GGz, dat instellingen niet weten hoe ze goed en genoeg personeel moeten binnen krijgen, want ze kunnen ze gewoon niet betalen. Gevolg hiervan is dat er fouten binnen instellingen gemaakt worden, hele grove fouten, mensen met RM ( rechtelijke machtiging ) worden te snel weer op straat gezet, informatie of dossier zijn moeilijk te vinden van patiënten, zodat een crisisdienst geen goed beoordeling kan maken van een patiënt en zo zijn nog veel meer dingen die niet kloppen binnen instellingen. Natuurlijk ligt de fout bij de instellingen maar dit kabinet moet toch zien dat wat ze hebben gedaan niet goed is.

Van mensen met een EPA wordt gevraagd van de wal op het schip te stappen, terwijl het schip verder weg is komen te liggen. We moeten zorgen dat het schip veel dichter bij de Wal komt te liggen, want deze groep mensen zijn namelijk niet de beste zwemmers
Laten we nu eens nadenken, we moeten zorgen dat mensen met een EPA alle zorgen krijgen die ze nodig hebben en daarvoor is geld nodig, laat de zorgverzekeraars maar wat geld van die miljarden investeren in de GGz.

Reageer op artikel:
Verwarde personen of een verward Systeem
Sluiten