Dág Sinterklaasje…

Ingrid à la Crème 28 okt 2015

Uiteindelijk zullen we er wel weer aan wennen, aan al die gekleurde pieten. De VN-commissie zal ons initiatief bejubelen en internationaal worden we niet meer als racisten uitgemaakt voor het vieren van dit oer-Hollandse feest.
Maar ik vrees dat we enkel door het veranderen van de huidskleur van Sints vrolijke medewerkers er toch nog niet helemaal zijn….

Ondanks dat ze er nog geen woord over hebben gezegd, woont er namelijk nóg een grote groep gekwetste mensen in dit land.
Mensen die vast gruwelen bij de aanblik van een geestelijke kindervriend in een jurk.
Hoewel ze volkomen recht van spreken zouden hebben, hebben zij zich (opmerkelijk genoeg) nog niet gegroepeerd in een ‘Sinterklaas is een kindermisbruiker’ – comité.

Dus laten we het nou in één keer goed aanpakken, en zorgen dat ook Sinterklaas een volledig-sociaal-acceptabele transformatie ondergaat. Haal die mijter van zijn hoofd, ontheilig de goede man, en trek hem een soort van Roy-Donders-house pak aan waar we allemaal zo dol op zijn. Om klachten van dierenliefhebbers voor te zijn mag hij ook niet meer met zijn paard op het dak. De stoomboot vervangen we door een biologisch afbreekbaar bamboe-vlot op zonne-energie. Vervoer van de Sint op het land bij voorkeur per fiets of te voet om onze veel te dikke kleuters te motiveren tot meer beweging. Pepernoten dienen glutenvrij te zijn, en we zorgen voor varianten van speltmeel en chiazaad.

Pieten mogen de Sint uitsluitend nog op vrijwillige basis begeleiden, en dienen vertegenwoordigt te zijn door alle bevolkingsgroepen. Zodat niemand zich gekwetst of buitengesloten voelt. Minimaal aanwezig moeten zijn: een homo Piet, een lesbische Piet, een transgender Piet, een moslim Piet, een bejaarde Piet, een geestelijk en/of lichamelijk beperkte Piet, een bijstands Piet, een gescheiden Piet, en een agrarische Piet.
(Vanwege een verhoogde risicofactor met de doelgroep kunnen we de aanwezigheid van de pedo Piet helaas niet toestaan.)

Laten we afspreken dat mócht het Sinterklaasfeest, ondanks de doorgevoerde veranderingen tóch nog door iemand in dit land als kwetsend of aanstootgevend worden ervaren, dat we er dan ook gewoon helemaal mee stoppen.
Tot die tijd laten we die enorm grote groep van hele kleine mensjes nog even lekker in de waan dat het Sintgebeuren één groot kinderfeest is in Nederland.

Reageer op artikel:
Dág Sinterklaasje…
Sluiten