Vakantie Update

Lennard van der Vaart 31 jul 2015

Update uit Italië:

Het is hier focking warm. Met focking warm bedoel ik dus echt FOCKING warm. Elke dag minimaal 38 graden, dat is zo warm dat nog geen minuut na een koude douche het zweet alweer uit mn bilnaad loopt en mn T-shirt zo nat is dat het gebruikt kan worden om een hele zoute bouilion soep van te trekken. De hittegolf moet nog komen, met een voorspelde (maximale) temperatuur van 45 graden.
Alsof dit nog niet genoeg is: Eergisteren heb ik mijn externe harde schijf met daarop m’n muziek, studieprojecten en alle foto’s die ik ooit gemaakt heb op een betonnen vloer laten tyfen, dus die is stuk, met een geschatte reparatiekosten van 800 euro. Gistermiddag tijdens het optrekken op een veel te korte Italiaanse invoegstrook de auto naar de tering geholpen door te hard het gaspedaal in te drukken waardoor die nu voor 600 euro gerepareerd moet worden, en vandaag al 2 keer gestoken door een wesp terwijl m’n laptop ook nog eens crasht van de hitte.

Dus nu zit ik hier, terwijl de auto gerepareerd wordt (en we dus nergens naartoe kunnen), en het zwembad vol zit met wespen, (dus verkoeling zoeken komt er ook niet echt van) de tijd te doden met het schrijven van een saai verhaal voor een leeg studentenhuis. Om de rust te behouden begin ik maar niet aan een potje Monopoly, Scrabble of Risk (die eindigen alledrié altijd in oorlog) maar kijk ik maar vol bewondering en enigszins pedofiele gevoelens naar het buurmeisje van 14, met jopen zo groot als meloenen. 14… Jopen, zo groot als meloenen… 14! Godverdomme jopen zo groot als meloenen! Haar moeder leest, aan haar kort pittige kapsel te zien, dagelijks de libelle, en haar vader ziet eruit alsof hij z’n koffers van Woodstock nog niet heeft uitgepakt. Net als mn broertje, die met een gevonden plastic kindergitaar en de hoed van mn pa overduidelijk een komische poging doet de nieuwe singer songwriter van nederland te worden. Hij zingt er ook bij: zelf bedachte tekst op ooit populaire Nederlandstalige nummers: "En het regent, ja het regent blonde kragen, even rustig bier gaan halen, oh ho ho en het regent als altijd.” Persoonlijk vind ik een zelfbedacht lied over bier met blonde kragen beter dan die focking dagelijkse zonnestralen hier, maar z’n oh zo gevoelige singer songwriter stem heeft duidelijk de baard niet in de keel, laat staan op de kin.

Conclusie: Italië is genieten.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vakantie Update
Sluiten