Pim Pauwels
Pim Pauwels Opvallend 14 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Avondje uit wordt nachtmerrie: vrouw bestelt ‘per ongeluk’ cocktail van 2200 euro

Het zal je maar gebeuren: je bestelt nietsvermoedend een cocktail en ziet dan op het bonnetje dat die duizenden euro’s kost. Dat is precies wat een vrouw is overkomen toen ze aan de bar van een hotel in Londen zat. Haar drankje kostte geen 18,90 pond – zoals ze dacht – maar 1890 pond, omgerekend zo’n 2200 euro.

De Ierse Lynsey Bennett was met haar man in de Britse hoofdstad Londen. In het hotel waar ze verbleef was ook een bar en daar was ze met hem gaan zitten. Ze besloot voor een cocktail te gaan. Weer eens wat anders dan haar gebruikelijke champagne. Maar haar avondje uit zou in een nachtmerrie veranderen toen de rekening kwam.

De vrouw koos voor het drankje dat de naam ‘1890’ droeg, maar ze wist niet dat dat voor de prijs ervan stond. Dat ontdekte ze pas toen ze de rekening kreeg. „Ik liet mijn man de rekening zien en hij was zó boos op me. Ik moest het zelf oplossen.”

Ze moest ‘enorm boekwerk’ tekenen voordat fles openging

Lynsey zei tegen de bartender – „een jonge gast” – dat ze ‘geen idee had dat de cocktail zo duur was’. „Er stond een gat tussen 18 en 90. De rest van de drankjes op het menu waren allemaal rond de 20 pond, maar daar stonden wel punten bij om hele ponden van centen te onderscheiden. Het was dus mijn fout.”

Het hoge prijskaartje van de cocktail was te danken aan de hoogwaardige ingrediënten, waaronder Cristal-champagne, 30 jaar oude cognac en bladgoud. Ze moest dan ook een ‘enorm boekwerk’ tekenen voordat de fles werd geopend. „Ik maar denken dat het er allemaal bij hoorde.”

Vorige maand zette Metro nog op een rijtje welke drankjes bartenders zelf nooit zouden bestellen. Als het aan Lynsey ligt, zou deze cocktail er prima tussen passen.

Cocktail was niet eens lekker: ‘Ik hou niet van whiskey’

Nadat de vrouw het misverstand aan de bartender uitlegde raakte hij én zij in paniek. Ze zou een hartaanval krijgen als ze dat bedrag moest betalen, zegt ze in de TikTok-video waarin ze haar verhaal deelt die viraal gaat. En nog vervelender: ze vond de cocktail niet eens lekker, omdat er volgens haar whiskey doorheen zat. „Ik hou niet van whiskey.”

De nerveuze bartender wist ook geen raad met het probleem en belde de hotelmanager. Die was volgens Lynsey ‘zo discreet en zo geweldig’. „Die zei dat ik me er geen zorgen over hoefde te maken.” ‘Geniet van je verblijf, wij gaan dit oplossen’, werd tegen haar gezegd.

Bartender kreeg training, omdat hem ‘dit vaker is overkomen’

Eind goed, al goed, zou je zeggen. „Maar dit was de eerste van vijf nachten in dat hotel. De hele tijd stonden mijn zenuwen op springen. Ik probeerde de bar als de pest te vermijden, maar ik moest er steeds langs om naar mijn kamer te gaan.”

Toch belandde ze op een avond alsnog in de bar. Daar kwam ze de manager weer tegen. Lynsey vroeg wat er was gebeurd met de jongen achter de bar. „Die heb ik ontslagen”, zei hij. Dat bleek een grap, maar hij ‘kreeg wel een training, omdat hem dit vaker is overkomen’.

Wat de naam van het hotel is, is niet bekend.

@lynsey_36

Replying to @Caroline💕

♬ original sound – Lynsey

Bartenders onthullen de drankjes die ze zelf nooit zouden bestellen, en dit is de reden

Drink je iedere dag frisdrank? Dit doet het met jouw lichaam

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties