Raymon Mens
Raymon Mens Opvallend 6 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

‘s Werelds populairste YouTuber in rechtszaak om smerige burgers

YouTube-ster MrBeast daagt het bedrijf dat zijn eigen burgers maakt voor de rechter. Het gaat om de MrBeast Burger, die onder andere in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk te koop is. Hij beweert dat er ‘oneetbaar’ voedsel aan klanten is geleverd.

Het bedrijf in kwestie, Virtual Dining Concepts, sloot in 2020 een deal met James Donaldson, beter bekend als MrBeast. Samen lanceerden ze een fastfoodmerk met onder andere burgers. Het gaat nu zo slecht dat Donaldson claimt enorme reputatieschade op te lopen.

‘MrBeast Burger slechtste burger ooit’

In de rechtszaak beweert de YouTuber dat het bedrijf achter de burgers met zijn naam erop vooral snel wil uitbreiden en weinig geeft om kwaliteit. De slechte kwaliteit van het eten zou zijn reputatie hebben geschaad. Met meer dan 173 miljoen abonnees is hij de populairste persoon op het videoplatform. Fans van MrBeast beschrijven de burgers die ze krijgen soms als „weerzinwekkend smerig” en „waarschijnlijk de slechtste burger ooit.”

Volgens de aanklacht is de MrBeast Burger een slechte afspiegeling van het merk MrBeast. Het eten zou van lage kwaliteit zijn, laat geleverd worden, niet in de juiste verpakkingen zitten en soms zelfs oneetbaar zijn. Donaldson zegt dat hij en zijn team hun zorgen hebben geuit, maar dat actie uitblijft. De problemen lijken al langer te spelen, want op social media zijn al jaren foto’s van slecht bereide MrBeast burgers te vinden.

Rechtszaak ‘vol onjuistheden’

Bij de lancering van de MrBeast Burger leek in 2020 nog geen vuiltje aan de hemel. De YouTuber gebruikte zijn online faam om het fastfoodconcept aan de man te brengen. De opening van een Beast Burger-restaurant in New Jersey trok 10.000 mensen. Bestellingen worden in de VS en UK afgehandeld door bijna 2000 franchisenemers die een contract met Virtual Dining Concepts hebben. Donaldson wil de samenwerking nu echter definitief beëindigen.

In een persbericht zegt Virtual Dining Concepts dat de aanklacht „vol onjuistheden” zit. Ze beschuldigen Donaldson ervan te hebben geprobeerd een nieuwe deal te sluiten voor zijn eigen financiële gewin. Het bedrijf is niet van plan te stoppen met de MrBeast Burger.

MrBeast lijkt inmiddels wel klaar met zijn burgers. Hij heeft het op social media amper meer over zijn fastfoodlijn en prijst tegenwoordig vooral Feastables aan. Dat zijn koekjes en chocoladerepen. „Snacks maken is geweldig en iets waar ik veel meer passie voor heb”, zegt hij op het sociale netwerk X, voorheen bekend als Twitter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.