Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 6 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Pride-presentator Splinter Chabot grond in geboord om presentatieskills

Ondanks de regen werd de 26ste editie van de Canal Parade gisteren weer uitbundig gevierd in Amsterdam. Wie er niet bij kon zijn, maar wel wilde zien hoe het er op de grachten aan toe ging, werd door de dag gegidst door presentator Splinter Chabot. Al kwam hem dat op een bak kritiek te staan.

De regen hield liefhebbers van de Canal Parade niet tegen om er uitgedost en grootse feestdag van te maken. De stad liep uit en vanaf de grachten zond de NPO een live-verslag uit van de dag, onder leiding van presentator en schrijver Splinter Chabot. Chabot is vooral bekend van het boek Confettiregen, over een coming-out en de tv-programma’s Ondertussen aan de Hofvijver en talkshow Spl!ntr.

Waar het op deze dag om draait en waar wat de achtergrond van het evenement is, zette Metro eerder al voor je op een rij. Dat lees je hier.

Splinter Chabot als presentator Pride

Vorig jaar presenteerde Chabot ook al de live-uitzending van de Canal Parade, aan de zijde van Rik van de Westerlaken. „Dat was heel fijn. Ik vond het best spannend, Rik zorgde ervoor dat ik niet in paniek hoefde te raken”, zei hij daar vooraf over tegen Televisier.nl.

Dit jaar was hij de hoofdpresentator en dat is spannend, gaf hij toe. „Doodeng, maar ook een giga-eer”, schreef Chabot op Twitter. „Ik weet nog hoe ik als kind stiekem naar de Pride keek, en nu mag ik het zelf presenteren.”

Kijkers maken gehakt van presentatieskills

Maar over het resultaat van die vuurdoop was niet iedereen te spreken. Van zijn presentatieskills werd online gehakt gemaakt. Kijkers vonden de interviewvaardigheden van Splinter Chabot benedenmaats. Zo noemde journalist Rutger de Quay die ‘tenenkrommend slecht’:

Anderen ergerden zich aan de plaatsing van de klemtoon in het woord ‘canal’ en Guido den Aantrekker vond het ‘elk jaar hetzelfde domme gepruts’.

Toch was er ook veel lof voor de nieuwbakken Pride-presentator Splinter Chabot. Zijn verslaggeving hield toch ook menig kijker aan de buis gekluisterd, blijkt uit de reacties.

‘Ik moest gedwongen vegan leven van mijn huisgenoot, dit gebeurde er’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.