Julia Osendarp
Julia Osendarp Opvallend 29 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

In dit Amerikaanse restaurant zijn alleen niet-gevaccineerden welkom

De verdeeldheid tussen wel- of niet-gevaccineerden neemt soms wel vreemde proporties aan. In een restaurant in Amerika mag je nu namelijk niet naar binnen als je gevaccineerd bent. Grote bedrijven als Netflix, Google en Facebook verplichten hun werknemers juist tot vaccinatie.

In verschillende landen krijgt de coronapas een steeds prominentere rol. In Frankrijk, Griekenland of Italië kun je zonder vaccinatiebewijs niet overal zomaar naar binnen. Maar de tweedeling tussen wel- en niet-gevaccineerden werkt soms ook de andere kant op.

Ga je op vakantie naar Italië? Hier moet je op letten

Restaurant wil bewijs van niet-gevaccineerden

In het Amerikaanse Californië draait het Italiaanse restaurant Basilico’s Pasta E Vino de boel om. Op de deur van het restaurant hangt een briefje. „Opgelet: bewijs nodig dat je niet gevaccineerd bent”, staat erop. Daaronder volgt de tekst: „We hebben een nultolerantie voor anti-Amerikaanse dommigheid. Bedankt om na te denken.”

Het restaurant trok al eerder coronamaatregelen in twijfel. In mei 2020 verzetten zij zich ook tegen de mondkapjesplicht die gold. Op hun social media kanalen publiceerden zij hierover een bericht. „Klanten die binnen op een tafeltje wachten en hun mondmasker willen dragen, kunnen beter buiten wachten”, schreven zij.

Overheidsorgaan The California Department of Alcohol Beverage Control dreigde de licentie van het restaurant af te pakken. Maar tot nu toe werden hiervoor geen maatregelen getroffen. Het overheidsorgaan liet weten dat de zaak nog in behandeling is en zij hier nog niet verder over uitweiden.

Discussie over vaccinatieplicht bij Op1: ‘Het is vaccineren of thuisblijven’

Netflix , Google, Facebook verplichten vaccinatie

Zoals hierboven al beschreven lijkt de tweedeling steeds groter te worden. Grote bedrijven als Google, Facebook en Netflix weigeren werknemers die niet volledig gevaccineerd zijn. En ook dat roept de nodige discussie op.

De Franse premier Macron kondigde plannen aan voor verplichtte vaccinatie van het zorgpersoneel. Ook de Amerikaanse president Joe Biden wil zo’n verplichting voor ambtenaren in de Verenigde Staten. Maar de grote bovengenoemde bedrijven wachten hier niet op en voeren deze regel eigenhandig in.

Google verplicht vaccinatie voor werknemers die straks weer naar kantoor willen komen. Het is nog de vraag of thuiswerkende ongevaccineerde werknemers in dienst blijven of worden ontslagen. Facebook heeft dezelfde plannen. Het gaat hierbij in eerste instantie over de kantoren in Amerika, maar zij overwegen dit ook voor ook andere locaties in andere landen. Acteurs op de loonlijst van Netflix worden ook verplicht tot vaccinatie. Ongevaccineerden zijn niet meer welkom op de set.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In dit Amerikaanse restaurant zijn alleen niet-gevaccineerden welkom
Sluiten