Iris Hermans
Iris Hermans Opvallend 12 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit gaat er nu gebeuren met de ‘bijthond’ van Biden

Begin dit jaar rolde Major nog samen met Champ door de sneeuw en daar waren de Amerikanen lyrisch over. Zeker na Trump die niet zo’n hondenman was. De laatste weken is herdershond Major wederom veel in het nieuws, maar nu als ‘bijthond’ en wat een heel eigen leven is gaan leiden op social media. Maar er gloort hoop aan de horizon voor Major, en iedereen die nog in z’n buurt gaat komen.

Herdershond Major van de Amerikaanse president Joe Biden krijgt namelijk extra training na de twee bijtincidenten in het Witte Huis. De training gaat niet plaatsvinden in de presidentiële tuin, maar wel in de buurt van Washington. En om de hond aan zijn nieuwe omgeving te laten wennen, zal naar verwachting een paar weken duren, zei de woordvoerder van Bidens echtgenote Jill die op 1 april nog een 1 april-grap uithaalde, waar iedereen intrapte.

Schade ‘bijthond’ Major

‘Bijthond’ Major richtte overigens niet al te veel schade aan. De eerste keer vloeide er geen bloed en bij het tweede incident liep een beveiligingsmedewerker een lichte verwonding op. Er werd volop gereageerd op Twitter. „Dat zal vast nog een Trump-aanhanger zijn geweest en de hond moest natuurlijk het Witte Huis beschermen”, suggereerde iemand over het personeelslid. Ook deelde iemand een verklaring van Major: „Woef woef woef woef woef.” Ook nu reageert Major weer, met een „No Romment“, zo schrijft een jolige Twitteraar.

Iemand anders denkt dat een „bijthond altijd een bijthond zal blijven” en weer een ander denkt dat het aan de omgeving ligt, niet aan de hond. „Misschien aardt hij beter in een kleiner huis.” Ook wordt geopperd waarom Trump geen extra training kreeg.

Bovenal blijven veel mensen gek op Major.

 

Training hind Biden in Delaware

Na het eerste voorval ging de anderhalf jaar oude Duitse herder al voor een trainingsronde naar Bidens woning in zijn thuisstaat Delaware. De andere en oudere hond van de president, Champ, verliet het Witte huis ook tijdelijk.

Major Biden is de eerste asielhond die het tot het Witte Huis heeft weten ‘te schoppen’, iets waar dierenorganisaties in de Verenigde Staten enorm blij mee waren aan het begin van het jaar. „Als een president een hond heeft geadopteerd, geeft dat een signaal af naar de bevolking”, klonk het toen.

Dreigement Russische gevangenis: hongerstakende Navalny móét eten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dit gaat er nu gebeuren met de ‘bijthond’ van Biden
Sluiten