Amarins de Boer
Amarins de Boer | LinkedIn Opvallend 30 jul 2020 / 09:35 uur

Vos steelt zo’n honderd schoenen uit huizen

Een mysterie in een Duitse wijk in Berlijn: steeds meer mensen raakten daar hun schoenen kwijt. Het mysterie is nu opgelost: een modieuze vos is de dief.

Twee weken geleden zag Christian Meyer dat een van zijn twee hardloopschoenen ’s nachts uit zijn tuin was verdwenen. Vervelend, omdat ze nieuw en duur waren, zegt hij tegen de Duitse krant Der Tagesspiegel. Onderzoek in de buurt leerde al snel: het ging niet om één geval. Bij veel meer mensen waren schoenen gestolen.

Vos achterna

Na een tip ging Meyer op zoek in de buurt. Tot zijn verbazing zag hij een vos met twee blauwe slippers in zijn bek. Een paar dagen later volgde hij de dief, die en uitgestrekt, groen gebied in ging. „Ik kroop een uur door het struikgewas”, zegt hij. Zij armen en benen zitten nog onder de krassen. Maar met succes: hij vond meer dan 100 schoenen. Aan de meesten was „slechts een beetje geknaagd”.

Hardloopschoen nog zoek

Sommige schoenenbezitters hebben door de actie van Meyer hun schoen(en) weer terug. De hardloopschoen van Meyer lag alleen niet bij de verzameling van de sluwe vos.

Lees ook: ‘Het wordt ook eens tijd voor social distancing met wilde dieren’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vos steelt zo’n honderd schoenen uit huizen
Sluiten