Metro
Metro Binnenland 30 jul 2020 / 09:37 uur

Drukte bij de Marechaussee: honderden mensen geweigerd door coronavirus 

De Koninklijke Marechaussee heeft de afgelopen zeven maanden bijna duizend personen aan de Nederlandse grens geweigerd. Daarvan waren 302 vanwege de coronamaatregelen.

Dat schrijft De Telegraaf op basis van cijfers van de Marechaussee. Uit die cijfers blijkt dat de meeste mensen die werden geweigerd vanwege het coronavirus, afkomstig waren uit de Verenigde Staten. Een woordvoerder vertelt: „We hebben onze handen vol aan de weigeringen en onderzoeken aan de grens vanwege de Covid-19-regels.” Volgens de woordvoerder leidt ook onduidelijkheid over regels tot drukte. „We worden overspoeld met vragen van reizigers die niet meer weten wat nu wel en niet is toegestaan.”

Liefde over de grens

De aanpak van de Marechaussee is streng. „Reizigers proberen ons vaak te slim af te zijn. Maar als de documenten niet in orde zijn, moeten we onverbiddelijk mensen terugsturen.”

Verder ondervindt de Marechaussee deze week extra druk. Dit komt doordat Nederlanders met een liefde over de grens deze in Nederland weer mogen zien. „Maar pas als bewijsstukken, verklaringen en eventuele garantstellingen bij aankomst aan ons worden getoond en kunnen worden gecheckt.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Drukte bij de Marechaussee: honderden mensen geweigerd door coronavirus 
Sluiten