Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 25 nov 2023
Leestijd: 1 minuut

Hamas stelt tweede vrijlating gijzelaars uit

Hamas heeft de tweede vrijlating van gijzelaars uitgesteld. De militante Palestijnse beweging wil dat Israël zich aan de afspraken houdt en meer vrachtwagens met noodhulp toelaat in het noorden van de Gazastrook. Hamas is ook ontevreden over welke Palestijnse gevangenen door de Israëliërs geselecteerd worden om vrij te laten.

Vrijdag begon een vier dagen durende gevechtspauze waarin in totaal vijftig gijzelaars en 150 Palestijnse gevangenen moeten worden vrijgelaten. Dat gebeurt in groepen en vrijdag verliep de eerste gevangenenruil zonder problemen. Zaterdag zouden volgens verschillende berichten dertien of veertien Israëliërs worden vrijgelaten en 39 of 42 Palestijnse gevangenen.

De boodschap van Hamas volgde op berichten in Israëlische media dat de ruil van zaterdag om „technische” redenen een kleine vertraging had opgelopen. Een bron van Hamas had vlak voordat het uitstel bekend werd juist tegen het Franse persbureau AFP gezegd dat de gijzelaars al waren overgedragen aan medewerkers van het Rode Kruis. Dat is tegengesproken door de Israëliërs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties