Erik Jonk
Erik Jonk Buitenland 3 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Obama wil zijn 60e verjaardag groots vieren en dat valt door Delta-variant niet zo goed

De Amerikaanse oud-president Barack Obama krijgt kritiek omdat hij zijn zestigste verjaardag groots wil vieren. Maar ja, die Delta-variant van het coronavirus is ook in de Verenigde Staten in opmars. „Blijkbaar is de elite niet bang voor het killervirus.”

Democraat Obama nodigt honderden gasten uit in zijn buitenverblijf op het eiland Martha’s Vineyard, schrijft The Wall Street Journal. Volgens The New York Post zijn 750 mensen welkom op de zestigste verjaardag van de voormalig president. „Blijkbaar is de elite niet bang voor het killervirus”, reageert een Nederlander op Twitter.

https://twitter.com/RRoy9944/status/1422255820658647051

Het groots vieren van de verjaardag van Obama wordt op Nederlandse sociale media bekritiseerd, maar ligt vooral gevoelig in de Verenigde Staten natuurlijk.

Zorgen in Amerika om de Delta-variant

In Amerika zijn er op dit moment grote zorgen zijn over de verspreiding van de Delta-variant van het coronavirus. Net als in Nederland trouwens het geval is. Er worden daarom steeds meer coronamaatregelen aangescherpt. Het was een tijdje stil rond Barack Obama. Zijn laatste ‘wapenfeit’ stamt uit mei. Toen vertelde hij over ufo’s in The Late Late Show van James Corden. „Er vliegen onverklaarbare objecten in de lucht.”

Nu is er dus gedoe over de verjaardag van Obama. Een ingewijde vertelde zakenkrant The Wall Street Journal dat het feest buiten zal plaatsvinden en dat alle gezondheidsregels worden nageleefd. Toch klinkt kritiek, vooral uit conservatieve hoek. De gezaghebbende Republikeinse parlementariër Jim Jordan zei op Twitter dat Democraten de voormalige president Donald Trump de volle laag zouden geven als hij zo’n verjaardagsfeest zou geven. Trump zou dan vast roekeloosheid worden verweten, twitterde Jordan, een lid van het Huis van Afgevaardigden.

Joe Biden niet op verjaardag van Obama?

Het is onduidelijk wie precies op de gastenlijst staan, maar volgens een bron van USA Today komt president Joe Biden in elk geval niet. Hij was voorheen vice-president onder Obama en de mannen kunnen het naar verluidt goed met elkaar vinden. Wel komen er mogelijk andere bekende figuren. Op de 55e verjaardag van Obama in het Witte Huis kwamen volgens het dagblad allerlei beroemdheden af. Onder meer zangeres Beyoncé, tv-persoonlijkheid Ellen DeGeneres en zangers Usher en John Legend vierden het mee.

https://twitter.com/thebradfordfile/status/1422369686034030600

https://twitter.com/HatfieldJames/status/1422507058671329300

Obama wordt morgen 60 jaar en viert dat komend weekend. Hij vraagt zijn gasten niet om cadeaus, maar om donaties aan goede doelen die jongeren helpen.

6 dingen die Trump nooit meer mag als ex-president, zoals nieuwste iPhone kopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.