Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Buitenland 4 apr 2021

Britse vrouw (85) overleden na aanval van twee honden in achtertuin

In Groot-Brittannië is vrijdagmiddag een 85-jarige oma in haar achtertuin doodgebeten door twee ontsnapte honden. De honden kwamen door een gat in de omheining van de tuin van de bejaarde Lucille Downer binnen en vielen haar aan.

De buren van Downer schoten meteen te hulp, maar het mocht niet baten. De 85-jarige grootmoeder liep ernstige bijtwonden op en overleed uiteindelijk aan haar verwondingen. De politie spreekt van een ‘tragische dood’.

Buurman

De politie pakte een 43-jarige man op, maar die is inmiddels weer op borgtocht vrijgelaten. Het zou gaan om de buurman van Downer. De politie beschuldigt hem ervan dat hij zijn honden in de gevaarlijke omstandigheden niet onder controle had.

De twee honden verbleven in een asiel, maar zijn inmiddels ingeslapen. Om welke hondenrassen het gaat, is nog niet duidelijk. Britse media melden dat het pitbulls waren.

Familie

De familie van Downer laat weten verdrietig te zijn en haar enorm te zullen missen. „Lucille was een moeder, grootmoeder en overgrootmoeder die haar werkjaren als kokkin doorbracht in het Bromford House Care Home in West Bromwich. Lucille werd geboren in Jamaica en emigreerde naar het Verenigd Koninkrijk toen ze begin twintig was. Sinds ze daar aankwam, is is Rowley Regis altijd haar thuis geweest”, valt er te lezen in de verklaring.

De politiewoordvoerder van West Midlands laat weten laat weten dat de gedachten naar familie uitgaan. „Onze gedachten zijn bij de familie en vrienden van de vrouw in deze zeer verontrustende tijd.”

Vijf vrouwen opgepakt vanwege plannen terroristische aanslag Frankrijk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Britse vrouw (85) overleden na aanval van twee honden in achtertuin
Sluiten