Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Buitenland 11 feb 2021
Leestijd: 1 minuut

Twitter: ban Trump is permanent, ook als hij opnieuw president wordt

We zullen nooit meer een tweet zien van @realDonaldTrump, oftewel Donald Trump. Zelfs niet als hij zich verkiesbaar stelt voor de presidentsverkiezingen in 2024 en opnieuw president zou worden.

Dat zegt een woordvoerder van Twitter tegen CNBC News. „Wanneer je verwijderd wordt van het platform, blijf je verwijderd. Of je nu een commentator, directeur of een ambtenaar bent”, zegt de woordvoerder. „Ons beleid is bedacht om ervoor te zorgen dat mensen zich aan de regels houden. Wie dat niet doet zullen we moeten verwijderen en ons beleid staat die mensen niet toe om terug te komen.”

Disclaimers bij tweets van Trump

Trumps persoonlijke account werd afgelopen januari verwijderd nadat hij meerdere keren twitterde over de rellen rondom het Capitool. Volgens Twitter riep hij met zijn berichten op tot geweld. Voordat Trump definitief werd verwijderd, plaatste het platform al enige tijd disclaimers bij sommige tweets van de voormalig president.

Impeachment

Trumps ban is opnieuw actueel nu het afzettingsproces is begonnen. Tijdens een eerder pogingen tot impeachment twitterde Trump er namelijk flink op los en uitte hij kritiek via het platform. Hij weigerde, net als nu, om bij zijn eigen verdediging tijdens het proces aanwezig te zijn.

Nu Trump geen toegang meer heeft tot Twitter en dat dus ook nooit meer zal krijgen, verloopt het proces van de afzetting zonder online onrust.

Anti-Trump Republikeinen werken aan oprichting nieuwe partij

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.