Judith Tielemans
Judith Tielemans Binnenland 18 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Hitte, dus: ijsjes en waaiers op vliegvelden én grappige tweets

IJs en waaiers. Dat klinkt misschien als een gezellig kinderfeestje, maar voor reizigers zijn ze tijdens de huidige hitte hard nodig. Wie vandaag in een lange rij moet wachten voor het inchecken bij Eindhoven Airport kan dan ook een waaier verwachten in de blauwe kleuren van de luchthaven. Reizigers van Schiphol Airport krijgen ijsjes uitgedeeld. Ook is er op beide vliegvelden genoeg water beschikbaar voor reizigers.

De lange rijen zijn een gevolg van onder meer personeelsgebrek bij de security. Daardoor duren de controles langer. Om te voorkomen dat mensen door de lange wachttijden hun vliegtuig missen, halen medewerkers van het vliegveld vlak voor het vertrek mensen uit de rij. Daarbij wordt de bestemming omgeroepen.

Hitte op de vliegvelden

Medewerkers van Schiphol letten deze week extra goed op de plek waar rijen ontstaan. De bedoeling is dat zo min mogelijk reizigers buiten de tenten in de buitenlucht staan en er desnoods binnen een extra rij wordt gemaakt. Daarvoor houdt de luchthaven de temperaturen op de verschillende plekken in de gaten. Vanochtend lukte het volgens een woordvoerder nog om de reizigers buiten onder de overkapping te laten wachten. Afgelopen weken liepen de wachttijden op sommige momenten op tot zo’n twee uur.

Niet alleen mensen hebben het deze dagen overigens warm. Hier vind je tips om te zorgen voor wat koelte voor je huisdier.

https://twitter.com/crowley_mike/status/1548896700525322243

Treinreizigers verwachten misschien lekker koele treinen, maar je kunt ook pech hebben. De NS laat airco’s in bepaalde treinen namelijk minder hard draaien vanwege de hitte de komende dagen. Daarmee is de kans dat het systeem uitvalt kleiner, meldt het spoorbedrijf vandaag. Het gaat om de airco’s in de treinen die rijden op de hogesnelheidslijn. Die zijn namelijk gevoeliger voor de hitte. Toch stelt de NS dat reizigers niets zouden moeten merken van de hitte.

Ondanks hittegolf blijft men lachen

Ook de Amsterdamse bussen en trams nemen vandaag en morgen voorzorgsmaatregelen vanwege de warmte. Je mag er namelijk normaal gesproken niets drinken, maar deze week mag dat wel. Alcohol daarentegen blijft niet toegestaan en het vervoersbedrijf adviseert reizigers te drinken uit flesjes die ook weer afgesloten en opgeborgen kunnen worden. In de metro is het altijd al toegestaan te eten en te drinken.

Dat mensen ondanks de hittegolf in Europa nog steeds kunnen lachen, blijkt wel uit de hilarische tweets die voorbij komen. Metro selecteerde er een paar voor je. Benieuwd naar tips om je woning koel te houden? Ook die hebben we.

https://twitter.com/SimpSumptuous/status/1548990913770307591

https://twitter.com/GardenerFliss/status/1546784654916628480

https://twitter.com/PastaOlandese/status/1548423972160544769?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1548423972160544769%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.metronieuws.nl%2F%3Fp%3D501228

Daar is ie weer: code oranje vanwege de hitte van morgen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.