Judith Tielemans
Judith Tielemans Binnenland 11 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Heerlijk: zonnig weer houdt aan tijdens het paasweekend

De komende dagen ziet het weer er lekker zonnig uit. We kunnen in onze handjes knijpen, want tijdens het paasweekend lijkt het erop alsof dat lekkere weer nog even blijft. Maar welke temperaturen kunnen we verwachten? Metro vraagt het aan de meteorologen van Weeronline.

„Het ziet er inderdaad goed uit”, vertelt Raymond Klaassen. „Het weermodel laat temperaturen zien van minimaal 15 graden tot 16 à 17 graden in het zuiden van het land. Daarbij is het droog en verwacht ik een zonnige periode.”

Zonnig weer tijdens paasweekend

Als de windrichting overdag vanaf het oosten komt, kunnen er uitschieters komen tot wel 20 graden. „Maar als het vanuit de zee komt gewaaid, dan kunnen de temperaturen lager uitvallen. Daarom houden we een gemiddelde aan van 15 tot 17 graden.”

Toch kan het in de nacht nog flink koud worden. „De temperaturen kunnen dalen tot het vriespunt”, vertelt de meteoroloog. Bezoekers van festivals als Awakenings en Paaspop kunnen dan ook maar beter een jas meenemen.

In ieder geval is de kans op regen heel klein tijdens het paasweekend. Dat komt omdat er een hogedrukgebied boven Denemarken hangt, die storingen op afstand houdt. Normaalgesproken ligt de temperatuur in deze tijd van het jaar tussen de 12 en 15 graden. Met de verwachte temperaturen kan het dan ook een relatief warm Paasweekend worden.

Woensdag een nieuwe laag Saharastof

Morgen wordt de warmste dag van de week. Op sommige plaatsen in het land schieten de temperaturen omhoog tot wel 20 graden. Maar naast het zonnetje kunnen we ook opnieuw Saharastof verwachten. Meteorologen voorspellen dat het woensdag op meerdere plekken gaat regenen, waarbij de stofdeeltjes ook naar beneden vallen. Dat komt door de stormen in de Sahara, die het zand en stof hoog de lucht inblazen. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. In maart maakten de stofdeeltjes auto’s, fietsen en scooters behoorlijk vies. Je kunt dan ook maar beter even wachten met het wassen van je auto.

Weg van het gebaande pad: dit zijn de mooiste stranden in Portugal

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Heerlijk: zonnig weer houdt aan tijdens het paasweekend
Sluiten