Nina den Bouw
Nina den Bouw Binnenland 8 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Na regen komt zonneschijn! Vanaf zondag is er warmer weer op komst

Warmer weer is dan toch eindelijk op komst. Dit weekend moeten we nog wel even door de zure appel heen bijten qua wisselvalligheid. Morgen blijft het fris met maximaal 10 graden en lagere gevoelstemperaturen. Verspreid over het land vallen wat buien. Zondag verloopt grotendeels droog met meer ruimte voor de zon(!). Het is dan aangenamer, met 9 tot 12 graden.

Na het weekend stijgt het kwik verder richting 20 graden. Er zal veel warmere lucht onze omgeving bereiken en de temperaturen schieten omhoog. Maandag kan het in het zuidoosten al 20 graden worden, dinsdag lukt dat op veel meer plaatsen.

Warmer weer laat nog heel eventjes op zich wachten

Volgens Weeronline trekken morgen veel buien over en is een paraplu of regenjas zeker handig om bij je te hebben. Het blijft niet alleen bij regen, soms kan ook hagel of zelfs natte sneeuw uit de lucht vallen. Het wordt 8 tot maximaal 10 graden en door de gure noordwestenwind valt de gevoelstemperatuur een paar graden lager uit. Tussen de buien door zijn er brede opklaringen en is het flink zonnig. Met warme kleding is het op een beschut plekje in de zon nog net aangenaam. Langs de lijn of op de racefiets is het ronduit fris, dus kleed je warm aan als je van plan bent om de deur uit te gaan.

Zondag beste dag van het weekend

Vroeg in de ochtend zal het behoorlijk koud zijn met landinwaarts temperaturen rond het vriespunt. Ook dan komt warme kleding nog goed van pas. Op een enkel buitje in het noorden blijft het droog en de zon schijnt geregeld. Met 9 tot 12 graden en minder wind is het al een stuk aangenamer vergeleken met zaterdag. Voor de Marathon Rotterdam zijn de omstandigheden perfect. Ook voor andere buitenactiviteiten is zondag bij uitstek de beste weekenddag.

Blijft het mooi?

Ook op de langere termijn gloort er hoop voor liefhebbers van zonnig lenteweer. Na het weekend blijft het droog met flink veel zon. Dan komen de temperaturen zelfs tussen 15 en 20 graden uit! Wel lijkt dit tijdelijk te zijn, want vanaf woensdag neemt de wisselvalligheid helaas weer toe. Ook de temperatuur wordt geleidelijk weer wat lager.

Je tuin verduurzamen anno 2022: eigen eten, veel groen en gezondheid

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Na regen komt zonneschijn! Vanaf zondag is er warmer weer op komst
Sluiten