Raymon Mens
Raymon Mens Binnenland 11 apr 2022
Leestijd: 1 minuut

Loos alarm: verdacht pakketje bij Utrecht Centraal blijkt koffer

Het verdachte pakketje dat werd aangetroffen in een trein bij Utrecht Centraal blijkt loos alarm. Een speciaal team van de politie dat onderzoek deed, trof niets gevaarlijks aan. Dat meldt de politie.

De bewuste trein en de ontruimde perrons worden weer snel vrijgegeven. De NS zegt te verwachten dat rond 19.00 uur alles weer normaal rijdt. Eerder meldde de NS dat er door de inzet van de hulpdiensten minder treinen reden rond Utrecht Centraal.

Kleine beperking treinverkeer Utrecht Centraal

Het vermeende pakketje bleek geen pakketje, maar een speciaal soort koffer. Het gaat om een zogenaamde Pelican Case die vaak gebruikt worden voor het vervoeren van kwetsbare apparatuur. Denk hierbij aan camera’s of apparatuur voor metingen.

Perrons 8/9 en 11/12 waren afgesloten vanwege de vondst. Via andere sporen reden nog wel treinen. Volgens een woordvoerder was er slechts sprake van „een kleine beperking” voor het treinverkeer.

pelican case gevonden op utrecht centraal
Een Pelican Case. Afbeelding ter illustratie, niet het exemplaar op Utrecht Centraal. (Afbeelding: Pelican)

Volgens de reisplanner van de NS reden er in ieder geval tussen Utrecht Centraal en Amersfoort Centraal minder intercity’s. Rond 17.30 uur kwam een melding binnen van een mogelijk verdacht pakketje in een trein. Uit voorzorg waren enkele perrons korte tijd ontruimd. Al met al heeft de onderbreking ongeveer anderhalf uur geduurd. Forensen bleef een zwart scenario met geheel geen treinen bespaard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Loos alarm: verdacht pakketje bij Utrecht Centraal blijkt koffer
Sluiten