Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Binnenland 1 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Sneeuw in de lente? Het internet gaat er flink mee aan de haal en dat zorgt voor hilariteit

Het kan je haast niet ontgaan zijn: sneeuw! In de lente! En dat ook nog nadat we een week geleden van heerlijk en warm lenteweer konden genieten. Weinig sneeuw was het ook niet, er werd verwacht dat er plaatselijk meer dan 10 centimeter sneeuw kon vallen. En een 1 april grap was het ook niet, want Nederland werd wakker in een winter wonderland.

Nederland zou Nederland niet zijn als het weer niet het gesprek van de dag zou zijn. Dit keer, met deze verrassende sneeuwval, was dit niet anders. Het internet ging behoorlijk los op de vallende sneeuwvlokken. Metro zet een paar leuke en grappige reacties op een rij, dan kun je blijven lachen op deze 1 april-grappendag.

Sneeuw in april

De combinatie van sneeuwval en 1 april zorgt voor hele flauwe, maar stiekem toch wel lachwekkende reacties. Op Twitter vervangt een gebruiker ooievaars voor pinguïns die broeden op een vogelnest. En heeft iemand een slecht getimede afspraak om zijn winterbanden te laten vervangen.

Of hebben we met z’n allen naar een verkeerde kalender gekeken en is het nu kerst? Deze Groningse buschauffeur gebruikt de sneeuwval in ieder geval om het gevoel van een witte kerst op te roepen. Op zijn bus valt ‘prettige feestdagen’ te lezen. Met een vette knipoog, natuurlijk. SkyRadio toverde zichzelf vanochtend in ieder geval weer even om tot The Christmas Station. Van 09.00 tot 09.30 uur draaiden zij alleen maar kersthits.

‘Winters’ weer

Maar de eerste sneeuwval vinden mensen vaak ook hartstikke mooi. Dit keer was dat niet anders. Twittergebruikers delen massaal plaatjes en video’s van hun buurt waar de sneeuwvlokken flink gevallen waren. Roze bloesembomen die half-wit kleuren door de sneeuw, een prachtig besneeuwd natuurgebied en sneeuw op het strand.

Sneeuw in april is echter niet zo gek als je misschien denkt. Zo viel op 11 april 1978 in het Zeeuwse Renesse maar liefst 20 centimeter sneeuw en werd die dag in Friesland 18 centimeter gemeten. En wat te denken van 6 april 1970. Maar liefst 15 uur lang sneeuwde het toen in Groningen en dat leverde ongeveer 5 centimeter op. Vrij recent, op 26 april 2016, lag in Overijssel en Drenthe lokaal een sneeuwlaag van 3 centimeter. Vroege kampeerders stonden in de sneeuw op de camping.

Let op: door sneeuw wordt het glad, maar hoe bijzonder is sneeuw in deze tijd eigenlijk?

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sneeuw in de lente? Het internet gaat er flink mee aan de haal en dat zorgt voor hilariteit
Sluiten