Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 26 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Marco Borsato reageert op ‘nieuwe’ aangifte in zaak The Voice of Holland

Het OM gaat een strafrechtelijk onderzoek doen naar het The Voice of Holland-schandaal. Daarin zijn de verdachten bekend. Ook Marco Borsato wordt vervolgd, wat gek is, aangezien de aangifte tegen hem niet gelinkt was aan het programma. Borsato reageert nu, na maanden van radiostilte.

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat het OM een onderzoek start naar het grensoverschrijdende gedrag binnen The Voice of Holland. De vier verdachten? Jeroen Rietbergen, Ali B, Marco Borsato en een regisseur van het programma.

Ook aangifte tegen Marco Borsato The Voice of Holland

Marco Borsato raakte eind vorig jaar in opspraak vanwege beschuldigingen van vermeend misbruik. Wat opmerkelijk is, is dat er nog geen aangifte tegen hem werd gedaan voor betreft het schandaal bij The Voice. De verdenkingen rond de zanger gaan namelijk over een ander vermeend slachtoffer uit de privé-kring. Maar volgens het OM zijn er inmiddels vier personen waar aangifte tegen ligt vanuit de talentenjacht. Borsato is een van hen.

De advocaten van de zanger spraken eerder uit dat er geen aangiften tegen hem lagen rondom de zaak van The Voice. Het OM wil niet verduidelijken of er een andere aangifte tegen Borsato is gedaan, die wél in verband staan met de talentenjacht.

Marco Borsato reageert op strafrechtelijk onderzoek

Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds zocht contact met Geert-Jan Knoops, de advocaat van Borsato. Volgens de strafpleiter is de aangifte rond Borsato en The Voice nieuw. „Vorige maand heeft het Openbaar Ministerie nog laten weten dat er tegen Marco géén aangifte lag. Dat zou dan echt iets van de laatste weken moeten zijn.”

Volgens Santegoeds geeft ook Borsato, via zijn advocaat, een reactie. „Ik heb honderden mensen opgeleid tijdens mijn jaren bij The Voice. Ik weet niet wie er aangifte heeft gedaan, maar ik weet wel dat als die z’n verhaal doet, ik mijn verhaal er tegenover zal stellen. Want ik heb me nóóit schuldig gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag.” Dit is de eerste reactie die Borsato geeft sinds het nieuws over grensoverschrijdend gedrag naar buiten kwam.

Jeroen Rietbergen en Ali B ontkennen

Gisteren liet bandleider Jeroen Rietbergen, die beschuldigd wordt van seksueel overschrijdend gedrag, weten dat hij zijn kant van het verhaal zal doen. Bij een strafrechtelijk onderzoek komen ook verdachten aan het woord. Zijn advocaat Peter Plasman legt uit dat Rietbergen „met kracht zal ontkennen” dat hij een strafbaar feit heeft gepleegd.

Tegen rapper Ali B werd eerder twee keer aangifte gedaan vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag. Een van die aangiftes, van verkrachting, stond centraal in de BOOS-uitzending van Tim Hofman. Gisteren bleek dat er ook een derde aangifte op tafel ligt tegen de rapper, bevestigt zijn advocaat Bart Swier. Deze derde aangifte gaat over aanranding. Ali B ontkent alle beschuldigingen van wangedrag.

Tim Hofman in College Tour over bedreigingen: ‘Veiligheidsknop voor helikopters’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.