Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 4 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Dienstregeling van NS bijna weer normaal na storing

Mocht je vandaag met het openbaar vervoer naar school of werk moeten, dan kan dat ook gewoon weer. Nadat de treinen sinds gistermiddag niet meer reden, is de dienstregeling van de NS weer normaal.

Door een grote IT-storing konden de treinen vanaf gistermiddag niet meer rijden. Even leek het erop dat de boel aan het eind van de dag weer in beweging zou komen, maar dat kreeg de NS uiteindelijk toch niet voor elkaar.

Dienstregeling NS bijna normaal

Medewerkers van de treindienst hebben hard gewerkt om de boel weer op de rails te krijgen. Dat betekent dat de treinen weer zo goed als normaal rijden. „Hier en daar is er een trein uitgevallen, maar we zijn in principe gewoon weer normaal opgestart”, zegt een woordvoerder van de NS. Ook de NS Reisplanner klopt volgens hem weer.

De woordvoerder zegt dat mensen mogelijk nog wel het een en ander kunnen merken van de ellende van een dag eerder. Zo kunnen treinen langer of korter zijn dan reizigers gewoon zijn op een bepaald traject. Ook het type trein kan afwijken van wat normaal rijdt op een route.

De storing trad gisteren aan het einde van de ochtend op en had volgens de NS invloed op het systeem dat de actuele planningen maakt voor treinen en personeel. Aan het einde van de dag was die verholpen, maar het kostte de NS veel moeite om alles weer op orde te krijgen. De eerste treinen kwamen pas weer op gang vanaf 01.00 uur in de afgelopen nacht.

Minder treinen door corona

De dienstregeling is nog niet helemaal op het oude niveau, maar dat staat los van de storing. Door corona zit meer personeel van de NS thuis en rijden sommige treinen nog net helemaal volgens de oude dienstregeling. De Intercity direct tussen Amsterdam en Rotterdam rijdt tot het eind van de maand minder.

Tot 11 april rijden er daarnaast minder intercity’s tussen Schiphol en Arnhem, Schiphol en Rotterdam, Amsterdam en Sittard en minder sprinters tussen Rotterdam en Dordrecht.

NS rijdt ook zondagavond geen treinen, reizigers klagen over bomvolle bussen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dienstregeling van NS bijna weer normaal na storing
Sluiten