Raymon Mens
Raymon Mens Binnenland 3 apr 2022

Alles kapot bij NS: tot zeker 20.00 uur geen treinen

UPDATE – De gehele zondag geen treinen meer. Lees verder in nieuw artikel.

NS rijdt ook zondagavond geen treinen, reizigers klagen over bomvolle bussen

ORIGINEEL BERICHT – De NS roept reizigers zondag op hun treinreis uit te stellen in verband met een technische storing. Die zou aanvankelijk tot 17.00 uur duren, maar aan het einde van de middag bleek de storing nog uren langer te zijn. Er rijden tot tenminste 20.00 uur geen treinen in heel Nederland. Wie al onderweg is, moet andere reisopties zoeken, meldt het vervoersbedrijf.

De reisadviezen in de NS Reisplanner zijn door de storing ook niet actueel. Op stations kan zelfs geen enkele informatie gegeven worden over de treinen. Naast de schermen werken ook de omroepinstallaties niet. Het lukt dus niet om reizigers op enige manier in te lichten.

Storing NS begon al op zondagochtend

Wie al bezig was met een reis zal waarschijnlijk bij het eerstvolgende station de trein moeten verlaten. Volgens de woordvoerder van de NS zullen er waarschijnlijk geen NS-bussen worden ingezet, omdat er in een trein veel meer mensen passen en dit daarom „geen optie” is.

De NS vertelt aan de NOS dat het systeem dat doorlopend planningen voor de dag maakt, niet functioneert. Een onderdeel van dit systeem is ook bijsturing in het geval van een storing. Bij een incident maakt dit systeem ook automatisch omleidingen. Nu dat niet werkt, is het volgens het vervoersbedrijf onverantwoord om treinen te laten rijden. Vanochtend werden reizigers al onaangenaam verrast toen de schermen en borden op stations het niet deden. De schermen met informatie leken bevroren. NS wist toen niet wat er aan de hand was, blijkt uit tweets van het spoorbedrijf.

Regionale vervoerders rijden wel

Alleen op trajecten van regionale vervoerders wordt gereden, al is de reisinformatie hier ook niet actueel. Ook internationale treinen blijven rijden. Volgens een woordvoerder wordt hard gewerkt aan een oplossing, maar is nog niet bekend wanneer de problemen zijn opgelost.

Loonkloof aanwezig in Nederland: deel van de mannen vindt het logisch dat zij meer verdienen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Alles kapot bij NS: tot zeker 20.00 uur geen treinen
Sluiten