Gina Koninkx
Gina Koninkx Reizen 3 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

4 redenen om Kaapstad bovenaan je travellist te zetten

De wereld stikt van de prachtige plekken en we kunnen ons zo voorstellen dat er nog genoeg op jouw travel bucketlist staat om af te vinken. Een plek die 100 procent in je top 3 zou moeten staan is Kaapstad. De hoofdstad van Zuid-Afrika heeft zoveel moois te bieden dat je deze plek zo snel mogelijk wil hebben afgevinkt.

Cape Town, de ‘Moederstad’ of gewoon Kaapstad: een greep uit de vele namen die deze stad draagt. Zo dankt de stad haar naam ‘Moederstad’ aan de Nederlanders die hier hun eerste Europese nederzetting vestigden in 1652. De stad is anno 2022 een zeer populaire toeristische bestemming. En wij snappen wel waarom.

Waarom iedereen Kaapstad zou moeten bezoeken

Na het lezen van dit artikel boek je misschien wel direct een ticket naar Zuid Afrika want… wat een wereldse plek.

1. Vanwege de prachtige natuur

Dit is wel een van de dingen die Kaapstad zo bijzonder maakt. Dit bergachtige gebied (beklim zeker de Tafelberg of Lion’s Head als je er bent) wordt gekenmerkt door bergen, zee, palmen, bloemen maar ook groene en juist weer droge gebieden. Als je in de auto zit, zie je pas hoe het landschap elk kwartier weer compleet anders is. Fenomenaal. De natuur is ook nog eens overal zichtbaar, vanuit het zakendistrict bijvoorbeeld prijkt de Tafelberg in de lucht.

2. Het is echt een plek voor sportfanaten

Ben jij sportief ingesteld? Dan is Cape Town the place to be. Je kan hier namelijk alle sporten beoefenen, van watersporten als kiten (beste spot), windsurfen en gewoon surfen tot mountainbiken, wielrennen, hiken, enzovoorts. Een waar walhalla voor sporters dus.

Kaapstad: klimaat en geld

3. Het klimaat is het hele jaar door aangenaam

Het klimaat in Kaapstad is gewoon perfect. Zeker als je de koude en natte winters in Nederland wil ontvluchten is Cape Town een echte aanrader. Wanneer je reist in december, januari of februari, zit je daar juist in hartje zomer. Geweldig.

4. Kaapstad is relatief goedkoop

Voor een ticket leg je behoorlijk wat neer (en terecht) maar het leven daar is bijzonder goedkoop. De ideale uitvalsbasis dus om een tijd lang te verblijven. Een auto huren, logeerplekken boeken, maar ook uiteten gaan kost je amper wat.

Wil je meer zien dan alleen Kaapstad? Kijk dan hier: de populairste vakantiebestemmingen van 2022.

De 7 beste wijnregio’s om een lekker glas wijn te slurpen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.