Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 17 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

‘Onderzoek The Voice of Holland gaat veel langer duren, verdachten nog niet gehoord’

Het is alweer een tijdje geleden dat de misstanden rond The Voice of Holland naar buiten kwamen. Hoe staat het er nu voor met het onderzoek en kunnen we binnenkort al een veroordeling verwachten? Het antwoord op die laatste vraag is simpel: nee. Volgens John van den Heuvel – die samen met misdaadjournalist Mick van Wely onderzoek deed naar Marco Borsato – gaat het allemaal langer duren dan verwacht.

Volgens Van den Heuvel zijn de verdachten op dit moment nog niet eens gehoord. De misdaadjournalist deed dus samen met collega Van Wely onderzoek naar beschuldigingen rond Borsato, die zou jonge meisjes hebben betast. Maar Van Wely is onlangs geschorst door De Telegraaf, ook vanwege grensoverschrijdend gedrag.

John van den Heuvel: ‘Onderzoek naar The Voice duurt langer’

„Mij wordt heel veel gevraagd: hoe staat het nu met het onderzoek en waarom duurt het allemaal zo lang”, vertelde Van den Heuvel gisteren in RTL Boulevard. „Ik kan zeggen dat het allemaal nog veel langer gaat duren”, zei de misdaadjournalist. Volgens hem werd in eerste instantie gedacht dat „misschien in de zomer” al de eerste resultaten bekend zouden worden.

Hij legt uit dat het met een aantal dingen te maken heeft. „Die aangiftes moeten natuurlijk goed onderzocht worden. En ik weet bijvoorbeeld ook dat een van de aangeklaagden nog niet eens gehoord is. Die mag pas in mei zijn verhaal doen.” Ook is er volgens hem momenteel „een enorme werkdruk bij de zedenafdeling”.

Vooral het feit dat er goed onderzoek moet worden gedaan, vindt Van den Heuvel belangrijk. „Het laatste wat je wil als justitie of OM zijnde is straks een BN’er voor het hekje hebben staan en je onvoldoende bewijs blijkt te hebben en een rechter tot vrijspraak komt.”

Je leest al onze artikelen over de misstanden bij The Voice of Holland hier.

VVD en CDA de grootste landelijke partijen, echte winst is voor de lokale partijen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.