Julia Osendarp
Julia Osendarp Binnenland 12 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Caroline van der Plas wil ‘meest kritische interview ooit’ met kritische journalisten

BBB’er Caroline van der Plas is inmiddels een veel gevraagd talkshow-gast. Toch is niet iedereen lovend over haar televisie-optredens en bekritiseren journalisten als Eva Hoeke, Antoinnette Scheulderman en Sander Schimmelpenninck de politica. Nu roept Van der Plas juist die critici op „tot het meest kritische interview ooit”.

De voorvrouw van de BoerBurgerBeweging is een hit, tenminste bij sommigen. Van der Plas scoort goed op televisie en heeft een behoorlijke gunfactor over zich heen. Haar ‘niet lullen maar poetsen’-mentaliteit deed het goed in programma’s als Boerderij van Dorst en De Slimste Mens. Waar menig twitteraar graag over meepraat.

Niet alle journalisten zijn fan van Caroline van der Plas

Maar niet iedereen is liefhebber van de politieke boerin. Volkskrant-journaliste Eva Hoeke liet zich dit weekend in haar column uit over het dierenleed in de vee-industrie. Ze vraagt zich af waarom daar geen vragen over aan Caroline van der Plas worden gesteld. Ook haar valt het op dat de politica veel op televisie verschijnt, maar het ontbreekt daar volgens Hoeke aan kritische vragen over bijvoorbeeld dierenleed. Ook Volkskrant-collega’s Jean-Pierre Geelen en Sander Schimmelpenninck irriteren zich aan alle media-aandacht rondom Van der Plas. Ook NRC-journalist Tom-Jan Meeus blijkt geen fan.

Maar de lijst met critici reikt verder. Ook columnist Tony van der Meulen van het Brabants Dagblad liet zich niet al te positief uit over de politica. Zij verschijnt volgens hem veel te vaak, onterecht, in de media. Journaliste Antoinnette Scheulderman was het eens met zijn oordeel en deelde de column op haar Twitter-pagina. Later belandde Scheulderman in een online discussie met Van der Plas. Waaruit bleek dat de journaliste niet snel ‘Ja’ zou zeggen tegen een interview met de BBB’er.

Meest kritische interview met critici

Maar Van der Plas staat bekend als iemand die graag reageert op kritisch geluid. Wat ze ook gister deed. Op Twitter schrijft de politica dat ze graag alle critici uitnodigt voor het „meest kritische interview EVER”. In haar bericht noemt ze de journalisten die zich het afgelopen jaar negatief over haar uitlieten. „Jullie hebben heel veel kritiek op mij en dat mag, vind ik helemaal niet erg. Jullie vinden dat de journalisten van de media, zeker van televisie, helemaal niet kritisch zijn op mij”, zegt ze in de video bij het bericht. „Dus ik dacht, ik ga jullie uitnodigen. Want kennelijk hebben jullie behoefte aan een ontzettend kritisch interview met mij.” De journalisten mogen een bericht sturen naar de BBB-fractie en Van der Plas hoopt dat het kritische interview er dan komt. Wordt vervolgd!

Kijkers enthousiast over ‘no nonsense-mentaliteit’ Caroline van der Plas bij Jinek

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Caroline van der Plas wil ‘meest kritische interview ooit’ met kritische journalisten
Sluiten