Redactie Metro
Redactie Metro Opvallend 13 jan 2024
Leestijd: 1 minuut

Fan van deze politieke partij? Tientallen voertuigen krijgen kenteken met ‘BBB’ door fout van RDW

De Rijksdienst voor het Wegverkeer heeft ruim veertig nieuwe bedrijfswagens per ongeluk voorzien van een kenteken met daarin de lettercombinatie BBB. Hoe de fout heeft kunnen gebeuren? Daar heeft de RDW geen antwoord op.

Dat bevestigt een woordvoerder van de RDW naar aanleiding van berichtgeving in het AD.

BBB op kentekenplaat

Bij de toekenning van kentekens worden de afkortingen van politieke partijen, zoals SGP en NSC of gevoelige lettercombinaties zoals KKK niet gebruikt. In dit geval staat BBB natuurlijk voor de politieke partij BoerBurgerBeweging.

De fout viel op omdat de RDW deze maand is overgegaan op een nieuwe lettercombinatie voor bedrijfsvoertuigen. De kentekens beginnen met de letter B, gevolgd door twee cijfers en drie letters.

RDW: ‘Dit was een vergissing’

De RDW is inmiddels gestopt is met uitgeven van kentekenbewijzen voor lichte bedrijfswagens met de letter B en is overgegaan op de combinatie beginnend met de D. „Het was niet de bedoeling dat de combinatie BBB gebruikt zou worden, dat was een vergissing”, verklaart de woordvoerder.

„Om te kunnen stoppen met deze combinatie zijn we direct overgegaan naar de D omdat dit technisch gezien het eenvoudigste was en dus het snelste”, aldus de organisatie.

Nieuw kentekenbewijs

Heb je zo’n kenteken gekregen, maar wil je liever niet met de lettercombinatie rondrijden? Voertuigeigenaren met bezwaren tegen BBB in de kentekenplaat kunnen kosteloos een nieuw kentekenbewijs aanvragen, belooft de RDW.

Dit zijn de opmerkelijkste gewoontes van Nederlanders achter het stuur, maar waarschijnlijk doe jij dit ook…

Ruiten beslagen? Zo kom je zo snel mogelijk van condens af

Steeds meer gestolen huurauto’s doorverkocht door criminelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties