Manners.nl
Manners.nl Opvallend 12 okt 2021

LEGO-verzamelaars opgelet: Titanic is de grootste bouwset ooit

Neurie My Heart Will Go On en maak je zoldervloer vast vrij. LEGO heeft de grootste bouwset ooit onthuld. De Titanic bestaat uit 9.090 steentjes en is 1,35 meter lang.

Sinds de pandemie en een populaire tv-show zijn volwassenen weer massaal verknocht geraakt aan LEGO. En die trend lijkt blijvend. De ene na de andere (vaak briljante) set komt uit, van een Friends-filmset tot Star Wars-setting. Ook nu wordt er ingespeeld op nostalgie, al zitten er geen mini-figuren van Leonardo DiCaprio en Kate Winslet bij.

LEGO onthult Titanic-bouwset

De nieuwe set onderstreept nog maar eens dat het Deense speelgoedmerk naast kinderen nu ook volwassenen serieus neemt. De bouwset van de Titanic heeft het label 18+. Zal te maken hebben met de moeilijkheidsgraad, al kunnen we het niet voorstellen dat een 16-jarige niet tot de bouw in staat is.

Laat dat vrijmaken van je zolderkamer overigens maar zitten. Deze grootste bouwset ooit is met zijn afmetingen ook een aanwinst voor je interieur. De Titanic van LEGO is 44 centimeter hoog, 135 centimeter lang en 16 centimeter breed. In totaal moet je 9.090 steentjes met elkaar verbinden om het schip te vervaardigen.

Vanaf 8 november te koop

Sinterklaas, kerst, het mag dit jaar allemaal weer volop gevierd worden. En daarbij hoort ook een traktatie aan jezelf, in de categorie PlayStation 5. Deze bouwset kost je namelijk 629,99 euro en is vanaf 8 november te koop.

Titanic LEGO 2
Misstaat niet in je interieur. Foto: LEGO
44 centimeter hoog, 135 centimeter lang en 16 centimeter breed. Foto: LEGO

Grootste bouwset ooit

De Titanic is nu officieel de grootste bouwset ooit van LEGO. Hiervoor droeg het Colosseum in Rome de eer, bestaande uit 9.036 steentjes.

Titanic LEGO 4
Alleen de mini-figuren van Leonardo DiCaprio en Kate Winslet missen. Foto: LEGO
titanic LEGO 5
Het bouwwerk kan ook breken. Foto: LEGO

Op zoek naar nog meer verrijking voor in je interieur? Check deze top vijf bouwets die je huiskamer een boost geven.

LEGO ontwikkelt LGBTQ+-vriendelijke poppetjes voor diversiteit in speelgoed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
LEGO-verzamelaars opgelet: Titanic is de grootste bouwset ooit
Sluiten