Erik Jonk
Erik Jonk Buitenland 13 aug 2021

Dit is nu bekend over de schietpartij met 6 doden in Plymouth

Een grote schok in Plymouth in Engeland gisteravond. Bij een dramatische schietpartij kwamen zes mensen om het leven. Veel bekend over het vreselijke gebeuren is er nog niet. Wel dat de politie niet uitgaat van een terreurdaad.

In de havenplaats Plymouth (Zuid-Engeland) kwamen bij de schietpartij drie mannen en drie vrouwen om het leven. De politie bevestigt dat de vermoedelijke schutter een van de dodelijke slachtoffers is. Eén van de slachtoffers van de dodelijke schietpartij is een kind van 10 jaar oud, melden Britse media en een parlementariër uit de regio.

De politie in een verklaring: „Twee vrouwen en twee mannen zijn op de plaats delict om het leven gekomen.” „Een andere man, vermoedelijk de schutter, is ter plekke gestorven.” Een vrouw die gewond raakte bij de schietpartij, werd naar het ziekenhuis overgebracht. Zij overleed korte tijd later als zesde aan haar verwondingen.

‘Schietpartij Plymouth geen terreurdaad’

De politie spreekt van een „ernstig vuurwapenincident” en gaat niet uit van terrorisme. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Het vuurwapengeweld gebeurde aan het begin van de avond. De hulpdiensten waren met veel mensen aanwezig en de omgeving werd afgezet. In de loop van de avond was de situatie volgens de politie onder controle.

De Britse minister Priti Patel van Binnenlandse Zaken stond gisteravond op Twitter stil bij de schietpartij. „Het incident in Plymouth is shockerend en mijn gedachten zijn bij de getroffenen.”

Veel afschuw over Plymouth op sociale media

Vuurwapengeweld komt in Groot-Brittannië relatief weinig voor. Al zijn de terreuraanslagen van Manchester en Londen uit 2017 natuurlijk nooit vergeten.

Veel Britten spreken op sociale media hun afschuw over de schietpartij uit. Er klinkt steun voor de familie en bekenden van de slachtoffers. Ook vanaf plekken buiten Engeland leven veel mensen mee. Brandende kaarsjes worden op Instagram en Twitter getoond. De hashtag #standbyplymouth is geboren.

‘In dertig jaar niet meegemaakt’

Een vrouw uit een dorpje Keyham bij Plymouth heeft vanmorgen gereageerd bij Good Morning Britain. Kate, zo heet zij, is geschokt over de schietpartij. „In de dertig jaar dat ik in dit gebied woon, heb ik zoiets niet eerder meegemaakt.”

In de loop van de dag wordt mogelijk meer duidelijk over de schutter. De politie doet volop onderzoek naar de schutter en waarom hij in Plymouth zes mensen heeft vermoord.

Arrestatie Marc Dutroux 25 jaar geleden: hoe zat het en ‘hoe zit hij nu’?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dit is nu bekend over de schietpartij met 6 doden in Plymouth
Sluiten