Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Binnenland 30 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Johan Derksen wordt bedreigd, OM heeft volgens hem geen mankracht voor beveiliging: ‘Kutland’

Presentator Johan Derksen heeft momenteel beveiliging om zich heen. Niet het Openbaar Ministerie, maar zijn baas John de Mol heeft dat geregeld. Dat vertelt de voetbalanalyticus aan tafel bij De Oranjezomer. Het OM heeft namelijk een gebrek aan mankracht. Naar eigen zeggen heeft Derksen te maken met „een bedreiginkje dat in de lucht hangt”.

Johan Derksen krijgt beveiliging

Inhoudelijk gaat de voetbalanalist niet op de bedreigingen in. „Ik heb te maken met een bedreigingszaakje ten opzichte van mij”, vertelt hij. Volgens Johan Derksen vertelde de officier van justitie hem dat er geen mankracht en budget was voor beveiliging, waarop De Mol die regelde.

Het is niet duidelijk waarom Johan Derksen wordt bedreigd. Zelf rakelt hij wel even het incident met rapper Akwasi op, over wie hij vermeende racistische opmerkingen heeft gemaakt. Maar dat noemt hij niet als mogelijke oorzaak voor de bedreigingen. Wanneer Hélène Hendriks aan Derksen vraagt of hij bang is door de bedreigingen, reageert hij met: „Ze kunnen mij alleen blij maken, hè. Niet bang.”

https://twitter.com/tonfvandijk/status/1420848195920408577

Bij De Oranjezomer: ‘Wat een kutland’

Derksen is op z’n zachtst gezegd niet blij met het OM en het gebrek aan mankracht. De jongens die in Mallorca de 27-jarige Carlo Heuvelman mishandelden, waarna het slachtoffer overleed, krijgen mogelijk wél beveiliging. Daar is Johan Derksen niet over te spreken: „Ik vind het echt schaamteloos. Typisch rijkeluiszoontjes. Er zit waarschijnlijk een papa bij die officier van justitie is, of advocaat.” Wilfred Genee reageert vervolgens dat ontkend wordt dat een officier van justitie familie is van een van de verdachten. Maar Derksen zegt dat er dan „een papa met invloed” bij zit.

Voor de politiek heeft hij ook geen goed woord over: „Ik zeg iets over Akwasi en de hele politiek, vooral links, staat te kwaken. Maar dit (mishandeling op Mallorca, red.) gebeurt, ze zijn op vakantie, en ze zeggen: ‘Oh, laat maar’. Wat een kutland zitten we in, man, het is toch verschrikkelijk.” Hij voelt zich voor lul gezet, zegt hij bij De Oranjezomer. 

Wil je de hele aflevering van De Oranjezomer terugkijken? Dat kan hier.

Johan Derksen is klaar met alles: ‘Ik ben de stem van de zwijgende meerderheid’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.