Kristel van den Bergh
Kristel van den Bergh Binnenland 19 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

27-jarige Nederlander overleden na mishandeling door landgenoten op Mallorca

Een 27-jarige Nederlander die op Mallorca door landgenoten is mishandeld, is aan zijn verwondingen overleden. De vriendengroep van het slachtoffer werd afgelopen woensdag rond 2.30 uur zonder reden aangevallen door een groep Nederlandse toeristen. Hierbij werd het slachtoffer bewusteloos geslagen en daarna tegen zijn hoofd geschopt.

Een 18-jarige verdachte is aangehouden. De vriendengroep van de dader, met allemaal de leeftijd tussen de 18 en 20 jaar oud, werd de bewuste nacht al uit nachtclubs gezet. Dit gebeurde omdat ze onrust veroorzaakten. Eenmaal op straat viel de groep andere Nederlanders aan. Het incident vond plaats in de badplaats Playa de Palma.

Hersenletsel en intubatie

De vriendengroep waar het slachtoffer deel van uitmaakte, was een groep van vijf man. Zij kenden hun aanvallers niet. De daders vielen hen vermoedelijk zonder reden aan. Drie van de vijf  slachtoffers raakten licht gewond. Een vierde slachtoffer moest worden geïntubeerd, daarna werd hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het vijfde slachtoffer raakte bewusteloos en werd op de grond tegen het hoofd getrapt.

Het laatstgenoemde slachtoffer liep door de trappen tegen het hoofd hersenletsel op. Hij lag dagenlang op de intensive care. Gisteren blijkt hij aan zijn verwondingen te zijn overleden.

Internationaal arrestatiebevel

Omdat er camera’s op de bewuste plek hingen, kon de politie alle verdachten identificeren. Een 18-jarige Nederlander is op Mallorca al opgepakt toen hij de sleutels van het huurhuis in El Arenal terugbracht. De anderen zijn, toen ze erachter kwamen dat ze werden gezocht, meteen naar het vliegveld gegaan voor een vlucht naar Nederland.

Tegen de acht voortvluchtigen is een internationaal arrestatiebevel afgekondigd. Wanneer zij wij opgepakt, hangt hen een aanklacht van moord of doodslag boven het hoofd. De Nederlandse politie kan nog niets zeggen over een eventueel verzoek van de Spaanse politie om te helpen met het opsporen en aanhouden van de verdachten.

Schok

Nederlanders reageren vol verbazing op de gebeurtenis.

Agent vrijgesproken na vuistslagen; ‘zware mishandeling’ nodig voor arrestatie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.