Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 20 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Hans Teeuwen haalt uit naar ‘woke’ cultuurssector en Twitter gaat los

Hans Teeuwen haalt in zijn nieuwste video behoorlijk uit naar de kunst- en cultuursector. Daarin bekritiseert hij voornamelijk de ‘woke’-cultuur en pleit hij voor vrije kunst. Je begrijpt dat menig Twitteraar hier iets van vindt.

Cabaretier Hans Teeuwen publiceert graag video’s op zijn eigen social media kanalen. Daarin belicht hij onderwerpen en thema’s op zijn eigen ‘Hans Teeuwen’-manier. De een kan er om lachen, de ander vindt de harde grappen van Teeuwen bespottelijk. En daarom ontstond wederom een maatschappelijke ontploffing en #hansteeuwen werd trending op Twitter.

Ophef na nieuwe kwetsende stereotype in de Efteling: ‘Houd op’

Hans Teeuwen fel op cultuursector

In zijn meest recente video kaart Teeuwen de status van de huidige cultuursector aan. Demissionair D66-minister Ingrid van Engelshoven, humoronderzoeker en journalist Dick Zijp en de baas van het Nederlandse Filmfonds worden in de video niet gespaard. Strekking van het filmpje is vooral dat Teeuwen vindt dat vrijheid van creatievelingen beperkt wordt door allerlei opgelegde regels uit de maatschappij. Ook benoemt hij, op zijn eigen wijze, dat humor tegenwoordig nogal onder een vergrootglas ligt. Kunst- en cultuurmakers kunnen wat hem betreft niet meer alles zeggen.

Zo benadrukt hij dat „ideologen de kunst kapot maken”. Volgens hem gaat het om saaie mensen die niet creatief zijn en het ontbreekt aan talent. Teeuwen spreekt uit dat deze mensen de creatievelingen voor hun „ideologische karretje spannen”. En daar is de cabaretier het duidelijk niet mee eens. Teeuwen noemt in zijn video thema’s als diversiteit, gendergelijkheid, representatie „verheven idealistische zaken”. En dat valt niet bij iedere Twitteraar in goede aarde.

Twitter gaat los over video Hans Teeuwen

Rechts en links staan op Twitter duidelijk tegenover elkaar. En de geluiden op het social media platform lopen uiteen. Waar de een Teeuwen zijn ongezouten mening steunt en zelfs prijst, stuit bij de ander de video tegen de borst.

Onder meer acteur Thijs Römer uit zijn ongenoegen over de video. Daarentegen waarderen Europarlementariër en JA21-lid Michiel Hoogeveen en opiniemaker Zihni Özdil de video van Hans Teeuwen wel.

https://twitter.com/ZihniOzdil/status/1417077096636207107

Youp van ‘t Hek bij Humberto: ‘Waarom ‘tieft’ CDA oplichter Sywert niet de partij uit?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.