Metro
Metro Binnenland 16 dec 2020 / 09:38 uur

Na Hema gaan ook Action en Wibra vandaag weer open

De winkels Action en Wibra openen vandaag weer hun deuren. Wel verkopen deze ketens een beperkt assortiment en worden sommige producten afgeschermd. Dit om aan de lockdownregels te voldoen die maandag werden afgekondigd.

Nog geen twee dagen geleden vertelde premier Rutte ons dat we opnieuw in lockdown gaan. Dat betekent dat ook veel winkels hun deuren moesten sluiten en alleen essentiële winkels openblijven. Gisteren bleek dat Hema wel nog steeds open is. En dat zorgt ervoor dat ook Action en Wibra toch open mogen.

Essentiële producten

Action concludeerde dat ongeveer veertig procent van het assortiment bestaat uit essentiële middelen. Producten zoals shampoo, wc-papier, schoonmaakmiddelen en eet- en drinkwaren vallen namelijk onder die categorie en zijn bij Action verkrijgbaar. Dat geeft de winkel vrijspel om de deuren te openen. Wel worden ook hier niet-essentiële items afgeschermd en niet verkocht. Verder zullen de coronaregels in de winkel gehandhaafd worden.

En ook Wibra vond een reden om toch de deuren open te gooien. Ook in deze winkelketen zijn genoeg producten te vinden die onder de categorie ‘essentieel’ vallen.

Irritatie bij het kabinet

Volgens Haagse bronnen komen er voor grote winkelketens strengere maatregelen. De kans bestaat dat deze ketens toch dichtgaan.

De onduidelijkheden over essentiële en niet-essentiële winkels roepen heel wat discussie op. Volgens de richtlijnen van het Rijk mag een filiaal open als het meer dan 70 procent van zijn omzet uit essentiële diensten haalt. En als een winkel voor die producten een omzet van 30 procent haalt, mag dat deel van de winkel open.

Lees ook: Welke winkels zijn essentieel en blijven open?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Na Hema gaan ook Action en Wibra vandaag weer open
Sluiten