Metro
Metro Binnenland 3 nov 2020 / 13:50 uur

Man die vermiste Celine (15) meenam verdacht van seks met minderjarige

Vorige week was het hele land in de ban van een Amber Alert dat werd verspreid om de 15-jarige Celine op te sporen. Zij was sinds 23 oktober vermist, volgens de politie was ze mogelijk in levensgevaar en in „zorgwekkend gezelschap”. 28 oktober werd ze teruggevonden in een huis in Den Haag, met een 31-jarige man. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft die man seks gehad met Celine. Ook onttrok hij haar uit het ouderlijk gezag.

De man had ook video’s op zijn telefoon die justitie als kinderporno ziet, laat het OM vandaag weten. Vanochtend is de man voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij moet nog twee weken langer vast blijven zitten.

‘Niet tegen haar wil’

Het 15-jarige meisje was niet tegen haar wil bij haar ‘kidnapper’, blijkt uit onderzoek. Vrijdag, toen Celine voor het laatst gezien was, haalde de man haar op met zijn auto. Daarna zijn ze naar zijn huis in Den Haag gereden. Volgens het OM waren de twee ervan op de hoogte dat de familie van Celine zeer ongerust was. Ook wisten ze dat vrijwel heel Nederland uitkeek naar Celine.

Maar toch nam de verdachte geen contact op met de politie. Het OM neemt dat de man kwalijk.

‘Eenzaam type’

Vijf dagen nadat Celine als vermist werd aangemerkt, werd ze (na een Vermist Kind Alert en een Amber Alert) teruggevonden in het huis van de man, in Den Haag. Een buurman vertelde aan het AD wat er gebeurde: „Ze vielen met tien agenten de woning binnen en riepen heel hard: ‘Politie! Politie’. Een kwartier later brachten ze de man naar buiten en stopten ze hem in een onherkenbare auto.” Volgens de buurman is de verdachte een rustige man die amper buiten komt en weinig sociale contacten heeft. „Echt zo’n eenzaam type. Hij gaf altijd wel een aardige indruk, maar verder ken ik hem niet hoor.”

De ouders van Celine waren „zielsgelukkig” toen hun dochter weer terecht was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man die vermiste Celine (15) meenam verdacht van seks met minderjarige
Sluiten