Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 28 okt 2020 / 20:12 uur

Amber Alert voor Celine (15), die mogelijk in levensgevaar is

Na een aantal testberichten de afgelopen maanden, is er nu weer een echte Amber Alert uitgegaan. Voor de 15-jarige Celine. Ze verdween afgelopen vrijdag. Het alert wordt alleen bij zeer ernstige zorgen afgegeven.

De vermiste Celine is inmiddels weer terecht. Ze is ongedeerd. Haar achternaam en foto is daarom verwijderd. Het oorspronkelijke artikel is hieronder te lezen, de nieuwste info lees je hier.

En die zijn er. Volgens de politie is zij mogelijk in levensgevaar en in „zorgwekkend gezelschap”. Ook zijn er foto’s vrijgegeven van een man en zijn geel-groene Kia Picanto die gezocht wordt.

Celine

Celine is volgens de politie vlakbij haar huis door de man met de Kia opgepikt, vlak nadat ze de woning van haar moeder aan de Schoolstraat in Berghem verliet. Er was geen enkele aanleiding om te denken dat ze niet snel naar huis terug zou keren. De Kia Picanto heeft een bouwjaar tussen 2004 en 2007. „Wij willen heel graag weten wie deze man is die haar in die Kia Picanto oppikte”, aldus de politie. De melding wordt intussen veel gedeeld op social media.

„Bent u deze man of weet u wie deze man is? Of heeft u de auto zien rijden of weet u van wie deze auto is? Of herkent u de man in combinatie met de auto? Neem dan contact met ons op”, zo luidt de oproep. Op de foto’s is de man te zien in een blauw vest, zwarte broek en beige schoenen. Opvallend is zijn zwarte ringbaardje.

Een politiewoordvoerder meldt verder dat er verschillende onderzoekslijnen lopen en dat dit er eentje van is: „Prioriteit is dat Celine snel gevonden wordt. Met of zonder deze man.”

Groningen?

Het is onduidelijk wie de man is en of Celine vrijwillig of onvrijwillig met hem is meegegaan. De politie is op de hoogte van berichten dat ze onder dwang is meegenomen en zich in Groningen zou bevinden. „Die verhalen kennen wij. Dit soort signalen moeten wij serieus nemen”, aldus de woordvoerder, die zegt dat ook lijntjes gelegd zijn met politiecollega’s in Groningen.

De vader van het meisje vertelde eerder tegen De Telegraaf dat ze vrijdagmiddag een frietje ging halen bij de cafetaria om de hoek. Daar kwam ze nooit aan, maar ze kwam ook niet terug. Ze zou helemaal geen spullen bij zich gehad hebben: geen extra kleding, geen sleutels, geen telefoon. En ook niet haar medicijnen, antipsychotica voorgeschreven door een psychiater. Enkel geld voor dat frietje. „Het lijkt wel of Celine letterlijk in rook is opgegaan”, zei de vader tegen de krant.

De tiener verdween vrijdag rond 17.30 uur nadat zij het huis van haar moeder aan de Schoolstraat in Berghem verliet. Daarna ontbreekt elk spoor en wordt er door politie en familie naarstig gezocht naar Celine. De zaak kreeg dinsdagavond aandacht in het televisieprogramma Opsporing Verzocht op NPO 1.

Signalement

Celine is 1.65 meter lang, heeft blond haar en grijs/groene ogen. Toen zij verdween droeg ze een zwarte jas met een gouden streep op de borst. Verder is de capuchon van de jas aan de binnenkant met goud gevoerd. Celine had toen een camouflage-legging aan die grijs, wit, zwart van kleur was en droeg zwarte sportschoenen.

Social media

Op social media willen mensen graag helpen. „Hoeveel geel-groene Kia Picanto’s uit 2004-2007 zijn er nog?”, vraagt iemand aan een vriend die in de auto’s zit. „Kunnen jullie helpen?” Een ander: „Is de kenteken al gecheckt op de auto?” Ook worden veel steunbetuigingen gedeeld. „Dit zijn de meest verschrikkelijke berichten. Hopelijk wordt ze snel gezond en wel gevonden.

Amber Alert

Afgelopen zondag deed de politie al een zogeheten Vermist Kind Alert uitgaan wegens de vermissing van het meisje. Toen al sprak de politie uit ernstige zorgen te hebben over haar welzijn. Bij een Vermist Kind Alert is er geen sprake van levensgevaar, maar maakt de politie zich wel ernstige zorgen om het welzijn van het vermiste kind. Een Vermist Kind Alert wordt ongeveer 20 keer per jaar uitgestuurd.

Een Amber Alert is een landelijk waarschuwingsbericht dat wordt uitgestuurd wanneer de politie vreest voor het leven van een ontvoerd of vermist kind. Een Amber Alert wordt 1 à 2 keer per jaar ingezet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Amber Alert voor Celine (15), die mogelijk in levensgevaar is
Sluiten