Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 3 nov 2020 / 14:55 uur

Aantal positieve coronatesten weer gedaald, meer mensen opgenomen

Het aantal gemelde coronabesmettingen is de afgelopen 24 uur net als gisteren weer wat verder gedaald. In de ziekenhuizen is het drukker.

Dat blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Tussen gisterochtend en vanmorgen kwamen er bij het RIVM 7776 meldingen binnen van positieve tests. Gisteren waren dat er 8305. De meldingen nemen al een aantal dagen af. Vrijdag werden er nog 11.127 nieuwe gevallen gemeld. In de afgelopen zeven dagen zijn er ruim 64.000 positieve tests geregistreerd. Sinds het begin van de uitbraak in februari zijn er bijna 376.000 Nederlanders positief getest.

De afgelopen week zijn 64.087 positieve coronatests gemeld. Dat is nog altijd heel veel, maar wel de eerste daling in twee maanden.

Het aantal door COVID-19 veroorzaakte sterfgevallen nam het afgelopen etmaal met 113 toe. Dat betekent niet dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Gisteren werd bekend dat 29 mensen recentelijk waren overleden aan het coronavirus.

Goed nieuws coronatesten nog niet terug te zien in ziekenhuizen

Het totaalaantal in een ziekenhuis opgenomen coronapatiënten bedraagt vandaag 2653, 108 meer dan 24 uur geleden. Van deze patiënten liggen er 2044 op een verpleegafdeling en dus buiten de intensive care, 86 meer dan gisteren. Op de ic liggen 609 COVID-patiënten (waarvan 2 in Duitsland), 22 meer dan de dag ervoor.

Er liggen 449 patiënten om andere redenen dan corona op de ic, 34 meer dan gisteren. De totale ic-bezetting bedraagt daarmee 1058, 56 meer dan de vorige dag. Het aantal nieuwe COVID-opnames is 364 in de kliniek en 59 op de ic.

In de afgelopen 24 uur zijn er 29 patiënten verplaatst tussen de regio’s, van wie 5 ic-patiënten.

Lees ook: Dinsdag weer persconferentie met nieuwe coronamaatregelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Aantal positieve coronatesten weer gedaald, meer mensen opgenomen
Sluiten