Metro
Metro Binnenland 15 nov 2020 / 11:01 uur

Coronafeest Nieuw-Vennep beëindigd: allemaal 40-ers en 50-ers

De politie heeft in afgelopen nacht een einde gemaakt aan een groot coronafeest in een tent in Nieuw-Vennep. Alle feestgangers waren tussen de 40 en 50 jaar.

In een grote feesttent waren meer dan tachtig personen aanwezig. De sfeer werd grimmig, laat de politie Haarlemmermeer op Twitter weten. Er was assistentie nodig van de marechaussee en de politie uit Lisse.

80 boetes op coronafeest

De tachtig feestvierders kunnen een proces-verbaal tegemoet zien. Op de Facebookpagina van het korps wijst de politie Haarlemmermeer op de leeftijd van de feestvierders. „De organisatoren betrof een 49-jarige vrouw en een 51-jarige man uit Nieuw-Vennep. Er wordt met deze feesten op social media snel naar jongeren gewezen. Ook dit keer betroffen de aanwezigen personen tussen de 40/50 jaar.”

Agenten van het korps hebben het dit weekend druk met feestgangers die het niets boeit dat er coronamaatregelen zijn. Vrijdag moest ook al worden ingegrepen.

‘Doe het niet’

De politie Haarlemmermeer doet nog maar eens een oproep: „Hoewel we begrijpen dat de maatregelen lastig zijn en we gezelligheid missen doen wederom een dringende oproep. Doe het niet. Alleen samen krijgen we het virus eronder.”

Dit weekend werd ook een feest met ongeveer 25 personen in een loods in Koningsbosch (gemeente Echt) gestopt. De politie in de Limburgse plaats beëindigde dat feest vrijdagavond rond middernacht. Ook in Amstelveen en Maastricht waren tientallen mensen bij elkaar. Gisteravond zijn 65 mensen beboet die op een illegaal feest waren op een parkeerplaats in de Beemsterstraat in Amsterdam-Noord, meldt stadszender AT5.

Organisatoren van illegale feesten riskeren een boete van 4000 euro. Voor bezoekers die de coronaregels overtreden, zijn de boetes onlangs verlaagd van 395 euro naar 95 euro.

Lees ook: Temperatuur recordlang boven de 10 graden, maar het wordt kouder

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Coronafeest Nieuw-Vennep beëindigd: allemaal 40-ers en 50-ers
Sluiten