Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 14 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Politie beëindigt opnieuw illegale feesten en roept op: ‘Houd vol’

De politie heeft afgelopen nacht een einde gemaakt aan meerdere feesten. Zo greep de politie in Hoofddorp, Amstelveen en Maastricht in. In Amstelveen kon het feest worden voorkomen, in een woning in Hoofddorp waren ongeveer vijftig mensen en in Maastricht zijn 48 feestvierders in een voormalig klooster op de bon geslingerd.

Eerder die dag kregen achttien aanwezigen op een groot feest in Maastricht ook al een proces-verbaal, meldt de politie. Ze zijn beboet vanwege het niet naleven van de coronamaatregelen. Een deel van de feestvierders in het pand ging ervandoor toen ze de politie zagen aankomen.

Geluidsapparatuur

Bij het feest in het voormalige klooster, nu een studentencomplex, is ook de geluidsapparatuur in beslag genomen. Ook werden er honden ingezet door de agenten.

Filiz Kuzugudenler, chef Basisteam Maastricht, laat weten: „Let asjeblieft op je eigen gezondheid en de gezondheid van anderen. Naast het risico om besmet te raken met het virus riskeer je ook een boete. We blijven namelijk streng handhaven op de coronamaatregelen en dus ook dit soort feesten.”

Ook in Hoofddorp moest de politie ingrijpen. Alle circa 50 aanwezigen hebben een boete gekregen, laat de politie op social media weten.

Corona feestOok afgelopen nacht heeft de politie samen met handhaving & toezicht een feest beëindigd. Deze keer in…

Posted by Politie Haarlemmermeer on Friday, November 13, 2020

Politie: ‘Houd vol’

In het Amsterdamse Bos heeft de politie een illegaal feest kunnen voorkomen. Daar mag vanwege de coronamaatregelen na 00.00 uur niemand meer zijn. Rond 00.30 uur kreeg de politie een tip over het illegale feest. Ter plekke bleek bij de onderdoorgang van de A9 een groep van ongeveer honderd feestgangers te staan. Ook van hen ging een aantal er gelijk vandoor. Toch heeft de politie ook meerdere personen en voertuigen gecontroleerd.

Vanavond is de politie extra alert op dit soort samenkomsten. „Hoewel we snappen dat dergelijke gezelligheid erg gemist wordt, zijn we hier streng op. We doen dan ook een beroep op u en jou… houd vol en doe het niet. Alleen samen krijgen we het virus er onder.”

95 euro

De politie greep de afgelopen weken regelmatig in bij dit soort illegale feesten. Organisatoren van illegale feesten riskeren een boete van 4000 euro. Voor bezoekers die de coronaregels overtreden, zijn de boetes onlangs verlaagd van 395 euro naar 95 euro.

Ook boete voor het niet dragen van een mondkapje in ruimtes waar dat wel verplicht is, wordt 95 euro, werd deze week bekend. De hoogte van het bedrag is in lijn met andere boetes voor corona-overtredingen.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Politie beëindigt opnieuw illegale feesten en roept op: ‘Houd vol’
Sluiten