Metro
Metro Binnenland 21 sep 2020 / 16:17 uur

Voor het eerst meer dan 2000 nieuwe besmettingen in 24 uur

Het aantal coronabesmettingen is in de afgelopen 24 uur met 2217 gestegen. Het is voor het eerst sinds begin juni, toen het aantal tests sterk is opgevoerd, dat het aantal gemelde positieve tests in 24 uur tijd boven de 2000 uit.

Daarnaast registreerden de gezondheidsdiensten 26 ziekenhuisopnames en twee sterfgevallen. Dat blijkt uit de gegevens van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

De meeste besmettingen zijn opnieuw in Amsterdam, met 263. De hoofdstad wordt gevolgd door Rotterdam (218), waar het aantal infecties twee keer zo hoog is als een dag eerder, en Den Haag (126). In de afgelopen zeven dagen zijn 12.630 nieuwe gevallen gemeld. Het RIVM komt iedere dinsdag met een wekelijkse update.

Vermoedelijk 100.000 coronagevallen aan het einde van de week

Bij ruim 95.000 mensen in Nederland is het coronavirus vastgesteld. Het aantal bevestigde gevallen komt vermoedelijk later deze week boven de 100.000 uit. Sinds het begin van de uitbraak zijn meer dan 12.000 mensen in een ziekenhuis opgenomen. Het dodental staat op ruim 6200.

Vrijdag naderde het aantal nieuwe besmettingen met 1977 de tweeduizend

Ook het aantal ziekenhuisopnames stijgt. Het aantal coronapatiënten dat in een ziekenhuis ligt, is gestegen tot boven de vierhonderd. Het is voor het eerst sinds 10 juni dat het aantal opgenomen patiënten boven die grens uitkomt. In een week tijd is het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen zo goed als verdubbeld.

410 coronapatiënten in de ziekenhuizen

Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, verwacht dat het aantal patiënten ook de komende week blijft stijgen. „Om de druk gelijkmatig te verdelen worden de patiënten in de drukke regio’s verspreid.”

In totaal liggen nu 410 coronapatiënten in de ziekenhuizen. Op zondag waren dit er 353. Het aantal opgenomen patiënten steeg in de 24 uur dus met 57. Dit is de grootste stijging in een dag sinds half maart. Op de verpleegafdelingen liggen nu 325 mensen met het coronavirus. Dat zijn er 49 meer dan op zondag. Het aantal patiënten op de intensive care steeg van 77 naar 85.

Precies een week geleden, op 14 september, behandelden ziekenhuizen 209 mensen wegens coronabesmetting: 166 coronapatiënten op een verpleegafdeling en 43 op een intensive care.

Lees ook: Rutte tegen voetbalsupporters: ‘Gewoon je bek houden’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voor het eerst meer dan 2000 nieuwe besmettingen in 24 uur
Sluiten