Metro
Metro Opvallend 21 sep 2020 / 17:40 uur

Wandelaar vindt ‘ingepakt lichaam’ in centrum van Eindhoven

Een wandelaar in Eindhoven kreeg vanochtend de schrik van zijn leven. Hij deed namelijk een wel erg lugubere ontdekking. Tijdens zijn wandeling door het centrum van de stad zag hij in de bosjes iets liggen wat leek op een ingepakt lichaam.

Het pakket was omwikkeld met een wit doek en zat onder de rode vlekken. De wandelaar schakelde meteen de politie in, die met meerdere agenten ter plaatse kwam. Er werd direct rekening gehouden met verschillende scenario’s. In het ergste geval had het volgens de officier van dienst kunnen gaan om een ernstig misdrijf en dus een plaats delict.

Wandelaar vindt 'ingepakt lichaam'
Agenten ter plaatse ontdekten al snel dat het gevonden ‘lichaam’ van een pop was. Foto: Politie Eindhoven

Speurtocht

Maar niets bleek minder waar. Agenten ter plaatse ontdekten al snel dat het gevonden ‘lichaam’ van een pop was, die gewikkeld was in een wit met rood laken. Waarom de pop in de Eindhovense bosjes lag, is een raadsel.

De politie denkt dat het ‘lichaam’ onderdeel was van een speurtocht of dat het van iemand was „met nare gedachten”. Agenten hebben de pop weggehaald, maar de rechtmatige eigenaar heeft zich nog niet gemeld.

Wandelaar vindt 'ingepakt lichaam'
De politie denkt dat het ‘lichaam’ onderdeel was van een speurtocht. Foto: Politie Eindhoven

Doodskist

Het is niet de eerste keer dat wandelaar de schrik van hun leven krijgen. In augustus vonden twee wandelaars een doodskist in de Middelbeerse bossen in Noord-Brabant. Ook toen bleek het te gaan om een spooktocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wandelaar vindt ‘ingepakt lichaam’ in centrum van Eindhoven
Sluiten