Metro en ANP
Metro en ANP Binnenland 16 aug 2020

Muziek en witte rozen bij demonstratie voor doodgeschoten Bas van Wijk

Naar schatting honderd mensen zijn zondag samengekomen op het Museumplein in Amsterdam om te demonstreren onder het motto ‘Gerechtigheid voor Bas’, voor de vorige week zaterdag doodgeschoten Bas van Wijk.

De dood van de 24-jarige Van Wijk heeft tot grote verontwaardiging geleid. De man werd doodgeschoten op een drukbezochte plek bij de Amsterdamse recreatieplas de Oeverlanden. Volgens zijn familie wilde hij voorkomen dat een horloge van een vriend werd gestolen. Een van de aangehouden verdachten heeft bekend te hebben geschoten.

 

Bas van Wijk, OM, hoger beroep
Foto van Bas van Wijk, vrijgegeven door zijn familie. Foto: ANP HANDOUT FAMILIE VAN WIJK
Bloemen voor doodgeschoten man in Amsterdams park
Bloemen op de plek waar Bas van Wijk werd doodgeschoten. De 24-jarige man werd neergeschoten bij de Amsterdamse recreatieplas de Oeverlanden. Foto: ANP SEM VAN DER WAL

Zinloos geweld

YouTubekanaal MoetjehorenTV had de bijeenkomst zondag georganiseerd. Er werd een minuut stilte gehouden tegen zinloos geweld, er was muziek en er werd gesproken. Tegen het einde zijn witte rozen uitgedeeld met daarbij het verzoek die onderweg terug naar huis aan iedereen te geven, en aandacht te vragen voor zinloos geweld.

Stille tocht voor doodgeschoten Bas van Wijk
Belangstellenden lopen in Badhoevedorp met een stille tocht voor de omgekomen Bas van Wijk uit die plaats. De 24-jarige man werd doodgeschoten bij een recreatieplas in Amsterdam. Foto: ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Vrijdagavond woonden honderden mensen een stille tocht voor Van Wijk in Badhoevedorp bij. De vier Amsterdammers (tussen de 18 en 26 jaar) die woensdag werden aangehouden blijven nog zeker twee weken vastzitten.

Lees ook: Partij van 1100 kilo cocaïne onderschept in Rotterdamse haven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Muziek en witte rozen bij demonstratie voor doodgeschoten Bas van Wijk
Sluiten