Metro
Metro Binnenland 16 aug 2020 / 11:41 uur

Partij van 1100 kilo cocaïne onderschept in Rotterdamse haven

In de Rotterdamse haven is zondagochtend een grote drugsvangst gedaan. In een container met bananen werd 1100 kilo cocaïne gevonden. „Het is een behoorlijk grote vangst”, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

De straatwaarde van de partij cocaïne is ruim 82 miljoen euro. Zaterdag arriveerde de container met de drugs erin aan boord van een zeeschip uit Antwerpen. De container zelf kwam uit Ecuador en was bestemd voor een bedrijf in Den Haag. Het Openbaar Ministerie denkt niet dat het bedrijf iets met de drugssmokkel te maken heeft.

Vernietigd

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Vorig jaar onderschepte het HARC-team in totaal 33.732 kilo cocaïne in de Rotterdamse haven. Dit was bijna een verdubbeling van de hoeveelheid drugs die werd gevonden in 2018. Toen onderschepte het team 18.947 kilo cocaïne. De drugs zitten vrijwel altijd verstopt in containers met een andere lading. Deze lading varieert van fruit, bevroren kippenbouten en boomstammen tot limoensap, vis, speksteen en Volkswagen Kevers.

Lees ook: PSV in gesprek met supporters over ‘All Lives Matter’-spandoek

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Partij van 1100 kilo cocaïne onderschept in Rotterdamse haven
Sluiten