Metro
Metro Binnenland 22 jun 2020 / 18:18 uur

Maximaal 98 bruiloftsgasten en andere versoepelingen vanaf 1 juli

Heel goed nieuws, in de vorm van versoepelingen, voor mensen die binnenkort gaan trouwen, maar ook voor hen die een dierbare moeten begraven.

Het ziet er namelijk naar uit dat vanaf 1 juli maximaal honderd mensen bij elkaar mogen komen in bijvoorbeeld de horeca, theaters en bij bijeenkomsten zoals begrafenissen, bruiloften – dit is inclusief het toekomstige echtpaar – en kerkdiensten. Nu zijn dat er nog maximaal dertig. Overeind blijft wel dat mensen onderling 1,5 meter afstand moeten houden.

Positief over versoepelingen

Het Outbreak Management Team (OMT) is positief over deze versoepelingen die het kabinet al eerder had aangekondigd, bevestigen bronnen. Woensdag neemt het crisisberaad van het kabinet (MCCb) hierover een formeel besluit. Premier Mark Rutte en ‘coronaminister’ Hugo de Jonge, die vorige groot nieuws had, lieten eerder al doorschemeren dat het er goed uitziet voor de versoepelingen.

Het OMT, waarin deskundigen zitten, vergaderde maandag over een pakket aan versoepelingen. Het gaat verder om de heropening van sportscholen, kantines, casino’s en sauna’s. Die moeten wel aan allerlei voorwaarden voldoen zoals een goede ventilatie en maatregelen om afstand te kunnen houden.

Het kabinet volgt niet alle adviezen van het OMT, maar op de hoofdlijnen gebeurt dat wel. De afgelopen weken zijn al stapsgewijs flinke versoepelingen van de coronamaatregelen doorgevoerd. Het aantal nieuwe besmettingen daalt al weken gestaag. Vandaag meldde het RIVM dat er nul nieuwe coronadoden zijn bijgekomen.

Ook in Frankrijk zijn nieuwe versoepelingen aangekondigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Maximaal 98 bruiloftsgasten en andere versoepelingen vanaf 1 juli
Sluiten