Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Binnenland 22 jun 2020 / 14:05 uur

RIVM meldt voor het eerst sinds maart 0 coronadoden

Het aantal doden door corona is niet gestegen. Voor het eerst sinds maart kwam er in 24 uur geen enkele coronadode bij.

Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vanmiddag gemeld. Eerder was er vandaag al het positieve nieuws dat drie weken na de versoepelingen er weinig ziekenhuisopnames wegens corona zijn geweest.

Virus wel bij 69 mensen vastgesteld

Het aantal coronadoden is in de afgelopen 24 uur niet gestegen, maar het zijn er nog steeds 6090.

GGD’en hebben twee nieuwe ziekenhuisopnames van coronapatiënten gemeld. Daarmee komt het totaalaantal opnames op 11.851. Het virus is vastgesteld bij nog 69 mensen. Dat totaal is gestegen naar 49.658.

Ziekenhuisopnames en sterfgevallen uit het weekeinde worden soms in de loop van maandag doorgegeven aan het RIVM. Die brengt de informatie op dinsdag naar buiten. Daarom liggen de cijfers op dinsdagen vaak wat hoger dan op andere dagen.

175 doden op één dag was het hoogste aantal

Afgelopen vrijdag stierven twee mensen aan het virus. Dat zijn de laatste sterfgevallen die tot nu toe zijn geregistreerd. Op zaterdag en zondag is voor zover nu bekend niemand overleden. Dat kan morgen veranderen, omdat sterfgevallen uit het weekeinde soms in de loop van vandaag aan het RIVM worden doorgegeven.

Vanaf 10 maart overleed elke dag minstens één persoon aan het coronavirus. Op 31 maart stierven 175 patiënten, het hoogste aantal tot nu toe.

Meeste nieuwe patiënten uit Zuid-Holland

In de afgelopen twee weken is het coronavirus vastgesteld bij 1875 mensen. Een op de drie nieuwe patiënten komt uit Zuid-Holland. Dertig mensen zijn in de afgelopen veertien dagen in een ziekenhuis opgenomen. In diezelfde periode stierven 46 mensen. Overijssel, Groningen, Friesland en Zeeland hebben al weken geen sterfgeval meer gezien.

Sinds 1 juni kan elke Nederlander met klachten zich laten testen. Elke week doen ongeveer 60.000 mensen dat. Vorige week leverde dat 579 coronagevallen op. Het betekent dat een op de honderd tests positief was, minder dan in de weken ervoor.

Reageer op artikel:
RIVM meldt voor het eerst sinds maart 0 coronadoden
Sluiten