Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 31 dec 2018 / 07:09 uur

Duitse urnen duiken op op Nederlandse stranden

Hoe ze er komen? Niemand weet het. Maar sinds een paar dagen worden er Duitse urnen aangetroffen op de stranden van Katwijk en Noordwijk. Drie stuks zijn er inmiddels gevonden.

Het gaat tot dusver om allemaal in dit jaar overleden mensen. De veertienjarige strandjutter Maarten van Duijn stuitte op een van de urnen en deed zijn verhaal bij RTL Nieuws. ,,We hebben veel vragen. Wat is het verhaal hierachter? Als de nabestaanden de urn niet terug willen hebben, dan krijgt de urn een ‘mooi plekje in ons privé Juttersmuseum.”

Kan geen toeval zijn

Kort daarop meldde ook Arno zich bij de nieuwszender. ,,Toen ik van zijn vondst hoorde, dacht ik: dit kan geen toeval zijn." Arno maakte zijn urn ook open. ,,Ik dacht eerst: het zal wel zand zijn. Maar het was echt as."

Inmiddels is er dus ook een derde urn gevonden. Alle drie de blikken met menselijke resten zijn afkomstig van Duitse crematoria. Het is echter nog niet duidelijk of het ook om allemaal mensen met een Duitse nationaliteit gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Duitse urnen duiken op op Nederlandse stranden
Sluiten