Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 31 dec 2018 / 07:31 uur

Rutte over aanvallers hulpverleners: ‘Idioten’

Er is de laatste dagen veel nieuws rondom hulpverleners die worden lastiggevallen en erger gevallen, terwijl ze hun werk proberen te doen. Onder andere in Groningen en Utrecht was het raak en werd er zelfs met vuurwerk gegooid.

Premier Mark Rutte keurt vlak voor de jaarwisseling dit gedrag ten strengste af. „Ik vind het onacceptabel dat sommige idioten ervoor zorgen dat ze hun werk niet in veiligheid kunnen doen.”

Grote bewondering

,,Ik heb grote bewondering voor de ambulancebroeders, de brandweerlieden en de agenten die er met elkaar voor zorgen dat wij allemaal op een feestelijke manier oud en nieuw kunnen vieren. Hulpverleners verdienen ons applaus”, zo stelt de VVD’er in De Telegraaf.

Rutte valt met deze woorden onder andere de Utrechtse burgemeester Jan van Zanen bij. ,,Hoe haal je het in je hoofd? Gedraag je!"

Zware straffen

Ook op sociale media is er veel verontwaardiging over het gedrag tegen hulpverleners. Er gaan stemmen op om de daders hele zware straffen te geven. Onder andere RTL-journalist Roderick Veelo spreekt zich hard uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Rutte over aanvallers hulpverleners: ‘Idioten’
Sluiten