Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 31 dec 2018 / 06:39 uur

Doden na instorten Russische flat, kind gered

In de Russische stad Magnitogorsk in het zuiden van het Oeralgebied is een flatgebouw van tien verdiepingen deels ingestort. Daarbij zijn zeker twee doden gevallen, al maken diverse media – waaronder het Russische RT –  melding van drie doden.

Tien mensen zijn levend onder het puin vandaan gehaald, onder wie een kind. Het kind zou net als twee anderen gewond naar het ziekenhuis zijn afgevoerd. Hulpverleners zijn in groten getale aanwezig om verder te zoeken tussen al het puin. Er zijn naar verluidt zeker 500 met ter plaatse.

‘Gasexplosie’

Volgens het Russische ministerie van Noodsituaties is de instorting vermoedelijk het gevolg van een gasexplosie. Russische media meldden dat 48 woningen zijn beschadigd. Er staan 110 mensen geregistreerd als bewoner. Hoeveel mensen nog onder het puin liggen, is nog onduidelijk.

President Vladimir Poetin is op de hoogte gebracht van het ongeluk. Hij heeft Yevgeny Zinichev en Veronika Skvortsova, de ministers van Noodsituaties en Volksgezondheid, naar Magnitogorsk gestuurd.

Reageer op artikel:
Doden na instorten Russische flat, kind gered
Sluiten